Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Οσο τρομάζεις με τις «κότες»...

...αυτοί χτίζουν «συναίνεση» στο σβέρκο σου

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Τι σόι «εθνική» είναι αυτή η επιτροπή για την απασχόληση, που κρατά κρυφό και το πότε και το πού συνεδριάζει; (το γιατί συνεδριάζει είναι γνωστό από καιρό...)

Δεν έμαθαν ακόμα πως όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, τόσο το «ξεβράκωμα» θα γίνεται αναπόφευκτο, όσα ΜΑΤ κι αν παρατάξουν, όσους κεντροαριστερούς κι αν χρησιμοποιήσουν, για να δείξουν πως εχθρός ήταν, είναι και παραμένουν οι κομμουνιστές, ειδικά στη χώρα μας το ΚΚΕ;

Κι όμως, μια ματιά στην ειδησεογραφία, που τα ίδια τα δικά τους Μέσα, έστω και στα ψιλά, αναπαράγουν, είναι ικανή να προσγειώσει πολλούς.

- Οταν οι ίδιοι άνθρωποι, που έχουν τιμή και καμάρι τους να 'χουν νομάρχη, που δηλώνει μπροστά σε πεθαμένο από το κρύο ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα», αυτοί οι ίδιοι σου λένε πως τα πράγματα είναι χειρότερα κι απ' την Κατοχή...

- Οταν την ώρα που σε καλούν σε συσπείρωση γύρω από το όραμα της «επιχειρηματικότητας», έρχεται ο καπιταλιστής και σου δηλώνει «ο θάνατός σου τα κέρδη μου»...

- Οταν το σύνθημα «μαζί», άλλοτε το χρησιμοποιούσε μια τράπεζα καλώντας σε να δεις το συμφέρον σου στα κέρδη της, μετά το πήραν κάτι «αριστεροί» καλώντας σε να δεις το κέρδος σου στη σωτηρία του ΠΑΣΟΚ και τώρα στο προβάλλουν μαζί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για να σου πουν πως δεν υπάρχουν ταξικές διαφορές, άρα δεν υπάρχει ανάγκη και για πολιτική αντιπαράθεση στα μεγάλα και σπουδαία...

...ε, τότε, πρέπει να 'χεις γίνει ήδη πολύ Αμερικανάκι, για να μην εξεγείρεσαι:

- Μ' αυτούς, που στην αγωνία τους να επιβάλουν την άποψη ότι μπορεί να είναι και ανθρώπινος ο καπιταλισμός, τρελαίνονται και μόνο που ακούν τον Τσάβες να μιλά για σοσιαλισμό (όπως κι αν κατανοείται η έννοια εκεί).

- Μ' αυτούς, που κοπρίζοντας πάνω στον τίτλο του κομμουνιστή καταγγέλλουν την εργατική τάξη, γιατί τόλμησε - όπου τόλμησε - να επιβάλει την εξουσία της.

- Μ' αυτούς, που, χρόνια τώρα, προσπαθούν να πείσουν ότι κίνημα δεν είναι οι οργανωμένοι σε αντικαπιταλιστική βάση εργάτες ενάντια στην εξουσία των αστών, αλλά όποια και «όποιος» έχουν σημαία τους ένα ...ροζ σουτιέν (βλέπε εκδοχές του «φόρουμ»).

Οι δημοσκοπήσεις, λέει, βγάζουν «συναίνεση». Από τη δική σου πράξη, μένει να αποδειχτεί το αντίθετο. Οταν ο ίδιος ο Καραμανλής σού δηλώνει πως είναι πολιτικές και οι δημοτικές εκλογές, άντε εσύ να ψηφίσεις ως «τοπική κοινωνία» τον άξιο γαλάζιο, πράσινο και ροζ, που θα υλοποιήσει τη μία, ενιαία και αδιαίρετη πολιτική που εφαρμόζεται στο σβέρκο σου.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντί να κλαις, οργανώσου (2008-05-27 00:00:00.0)
Δίνουν ρέστα (2006-06-10 00:00:00.0)
Οδός άνω κάτω (2003-12-21 00:00:00.0)
Αυτό το άτιμο το «όχι» (2000-05-30 00:00:00.0)
Αντεπίθεση, για να υπάρχει ακόμα ελπίδα στο όνειρο (1998-05-27 00:00:00.0)
Τάζουν, τάζουν (1996-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ