Τρίτη 30 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυτό το άτιμο το «όχι»

Απαράδεκτη θεωρούμε τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα της συμμαχικής άσκησης «Dynamic Mix» και της γενικότερης μοιρασιάς στο Αιγαίο. Η πολιτική του λεγόμενου μεσαίου χώρου δεν καταργεί βασικές πατριωτικές υποχρεώσεις. Δεν είναι δυνατόν να παραδίδει η κυβέρνηση στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, τον υπηρεσιακό έλεγχο του Αιγαίου και να αποφεύγει η ΝΔ να εκφράσει άποψη. Οπως μας δήλωσε βουλευτής της ΝΔ, γνωστός για τη συνέπεια και το δυναμισμό του, «η αδράνεια του κόμματός μας, μας υποχρεώνει να διαβάζουμε "Ριζοσπάστη" για να αναπτύξουμε τον προβληματισμό μας σε σχέση με όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο». Το παραπάνω είναι σχόλιο του Γ. Κύρτσου, στην «Ελεύθερο Τύπο», πριν από λίγες μέρες.

Βρίσκω ότι ο βουλευτής αυτός έχει απόλυτο δίκιο και η εκμυστήρευσή του αυτή δείχνει πραγματικά συνέπεια και άνθρωπο που ξέρει ότι η αποστολή του βουλευτή δεν τελειώνει την επομένη των εκλογών. Που ξέρει ότι σκοπός δεν είναι να τυπώσει κάρτες που να αναγράφουν τη λέξη «βουλευτής», μετά το όνομά του. Που ξέρει ότι σκοπός του δεν είναι μόνο να εισπράττει το μισθό του βουλευτή και να καταντά εγκάθετος ενός κόμματος για να επαναλαμβάνει, κραυγάζοντας, το «ναι», το «όχι» ή «την ασυναρτησία» του αρχηγού. Η αποστολή του βουλευτή είναι να αγωνίζεται για το λαό, όπως σίγουρα υποσχέθηκε προεκλογικά. Για τον πραγματικό λαό. Για τον ελληνικό λαό. Οχι για τους εκμεταλλευτές του ελληνικού λαού. Ο όρκος που δίνει ο βουλευτής, δεν είναι προς το κόμμα, αλλά προς το λαό. Ετσι, αν το κόμμα «πουλήσει» το λαό για να πάρει την εξουσία, να παραμείνει στην εξουσία ή για να φάνε μερικοί «ημέτεροι», τότε ο τίμιος βουλευτής τους εμποδίζει και στην ανάγκη τους ξεσκεπάζει. Αυτά είναι γνωστά, αλλά τα γνωστά είναι που ξεχνάμε. Ο βουλευτής λοιπόν, που αναφέρει ο διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου» στο σχόλιό του, είναι «Καλά Μαντάτα». Φαίνεται πως είναι σωστός και δεν αρκείται στο κουτόχορτο και την ένοχη σιωπή που τον ταΐζουν και ζητά πληροφόρηση για να ξέρει τι να σκεφτεί και τι να αποφασίσει κατά τη συνείδησή του. Και ο συγκεκριμένος βουλευτής καταφεύγει στη μόνη πηγή πληροφορίας που του απέμεινε. Στο «Ριζοσπάστη». Καλά θα κάνει να το συστήσει και σε μερικούς συναδέλφους του. Σ' αυτούς που ανησυχούν σαν κι αυτόν. Γιατί υπάρχουν και μερικοί «νεκροί» δίπλα του, που μπήκαν στη Βουλή για το μισθό και τη σύνταξη. Αυτοί που «ανακάλυψαν» ότι το άγνωστο γι' αυτούς επάγγελμα του βουλευτή είναι το πιο εύκολο και τεμπέλικο απ' όλα και το μόνο που χρειάζεται για να παραμείνεις σ' αυτό, είναι να φωνάζεις δυνατά «ΝΑΙ» σε κάθε απόφαση των αφεντικών, ντόπιων ή ξένων και να ξεχάσεις το «ΟΧΙ». Αυτό το άτιμο το «όχι» που σου στερεί την καλοπέρασή σου, αλλά σου δίνει το δικαίωμα να λέγεσαι άνθρωπος και ας μην το γράφει η ταυτότητά σου.

Πολλοί που πιάνονται από τα μαλλιά τους για να βρουν επιχειρήματα κατά του «Ριζοσπάστη», λένε ότι δεν είναι ανεξάρτητη εφημερίδα και ότι είναι όργανο του ΚΚΕ και ότι το «ομολογεί» και η ίδια γράφοντας κάτω από τον τίτλο «Οργανο της ΚΕ του ΚΚΕ». Τι τους λες; Θα μπορούσε να γράψει «Οργανο Υπεράσπισης των Συμφερόντων του Ελληνικού Λαού», ή «Οργανο για την Επιβίωση του Ελληνικού Λαού», ή «Οργανο για την Ειρήνη στα Βαλκάνια» και χίλια δυο άλλα. Οταν λοιπόν, γράφει «Οργανο του ΚΚΕ», δηλώνει ότι μαζί με το ΚΚΕ παλεύει για όλα αυτά. Το καταλάβαμε; Σε αντίθεση, οι άλλες εφημερίδες δηλώνουν «Ανεξάρτητες»! Και να που μπερδεύομαι πάλι... Βέβαια, έχει πει ο Τσαρούχης, ότι στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις. Δεν ξέρω αν είσαι ό,τι δηλώσεις, αλλά σίγουρα δηλώνεις ό,τι σου γουστάρει. Γιατί, πώς γίνεται όλες οι εφημερίδες του ΠΑΣΟΚ να υποστηρίζουν την απάλειψη του θρησκεύματος από τις ταυτότητες και όλες οι εφημερίδες που υποστηρίζουν τη ΝΔ, σκοτώνονται για να παραμείνει ο Χριστιανός Ορθόδοξος ή να είναι προαιρετικό ή τουλάχιστον να γίνει διάλογος προηγουμένως κλπ., κλπ.

Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Ευκαιρία για προβολή. Σπάνια ευκαιρία για οικογενειακό καβγά και για μελλοντικές ψήφους. Και είναι σπάνια η ευκαιρία γιατί η ψευτοδιένεξη αφήνει τους Αμερικανούς αδιάφορους. Μπορούν να κουνιούνται όσο θέλουν. Μπορούν να βάλουν στην ταυτότητα ό,τι θέλουν, χωρίς φόβο. Δε θα τους τραβήξουν το αυτί οι Αμερικανοί. Το ίδιο τούς κάνει αν θα μπει στην ταυτότητα Χριστιανός, Χαχάμης ή Πειναλέων. Αυτοί έχουν τη ΣΕΝΓΚΕΝ και ξέρουν και τι σώβρακο φοράμε. Η ταυτότητα σήμερα έχει την αξία που έχει κι ένας αραμπάς. Δε χρειάζεται.

Ομως, πριν τελειώσω, θέλω να ρωτήσω ποια ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, όταν επιβάλανε τη Σένγκεν, όταν οι τρομοκράτες δολοφόνοι των λαών, φτιάχνουν νόμους για να μας προστατέψουν... από τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους άνεργους και τους απολυόμενους;


του Τίτου ΒΑΝΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ