Τρίτη 30 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΑΜΟΣ
Στη λαϊκή εξουσία, η διέξοδος

Σε πόλεις και χωριά της Σάμου περιόδευσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο βουλευτής του ΚΚΕ  Σταύρος Σκοπελίτης

Από την περιοδεία του Σταύρου Σκοπελίτη σε χωριά της Σάμου
Από την περιοδεία του Σταύρου Σκοπελίτη σε χωριά της Σάμου
Περιοδεία στη Σάμο πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μάη ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης που πραγματοποιεί η ΝΕ Σάμου του Κόμματος.

Ο Σταύρος Σκοπελίτης μίλησε το Σάββατο το βράδυ σε συγκέντρωση στο Βαθύ με θέμα τις « Μετεκλογικές πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ», επισημαίνοντας τις αρνητικές εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που προέρχονται από την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ και την κυβερνητική πολιτική. Τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη του λαϊκού μετώπου πάλης για την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Ενα μέτωπο που - όπως υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ - δεν αρκείται στην καταγγελία και στην αντίσταση, αλλά προβάλλει τη διέξοδο της λαϊκής εξουσίας για μια άλλη πολιτική.

Την Κυριακή το πρωί ο Στ. Σκοπελίτης περιόδευσε στα χωριά Λέκκα - Καστανιά και Κοσμαδαίους όπου μίλησε με κατοίκους για τις σοβαρές καταστροφές αγροτικών καλλιεργειών από τις πρόσφατες μεγάλες φωτιές και γενικότερα για θέματα της αγροτικής πολιτικής που εφαρμόζεται, με αρνητικές συνέπειες στη χώρα μας.Ο βουλευτής του ΚΚΕ θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για το θέμα της άμεσης εκτίμησης των ζημιών και την αποζημίωση των αγροτών.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Σταύρος Σκοπελίτης μίλησε με εκπροσώπους συνεταιριστικών οργανώσεων και αγροτικών φορέων για θέματα αγροτικής πολιτικής, ενημερώθηκε για τα προβλήματα των αγροτών της Σάμου και τόνισε ότι ενώ τα αγροτικά μας προϊόντα όπως το λάδι, το κρασί, το βαμβάκι κλπ. είναι από άποψη ποιότητας στις υψηλότερες θέσεις παγκόσμια, η πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου τα καταδικάζουν σε αφανισμό και το ανθρώπινο αγροτικό δυναμικό της χώρας μας σε συρρίκνωση και ανεργία.

Ο βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη περιφρούρησης του συνεταιριστικού κινήματοςαπό τους ίδιους τους αγρότες, προβάλλοντας την πρόταση του ΚΚΕ για Παραγωγικούς Συνεταιρισμούς ως μόνη ικανή προϋπόθεση για την αντίσταση στα μεγάλα αγροτικά μονοπώλια και στην επιχειρούμενη συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής σε λίγα χέρια. Ιδιαίτερη σημασία είχε η επισήμανση του Σταύρου Σκοπελίτη, που είναι και πρόεδρος της «Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το Λάδι», ότι η συσπείρωση των αγροτών γύρω από τις θέσεις που προβάλλει το ΚΚΕ για την αγροτική οικονομία, είναι αφ' ενός ο μόνος δρόμος για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων και αφ' ετέρου οι προτάσεις αυτές είναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες στην προοπτική μιας άλλης πολιτικής που έχει ανάγκη ο τόπος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να γίνει η οργή όπλο αντεπίθεσης (2009-09-04 00:00:00.0)
Αναθέτουν στην ΠΑΣΕΓΕΣ την πιστοποίηση προϊόντων (2006-10-26 00:00:00.0)
Θα ιδιωτικοποιηθεί η δακοκτονία; (2006-01-21 00:00:00.0)
Συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής αγροτών της ΠΑΣΥ (2004-05-12 00:00:00.0)
Το θλιβερό χαβά τους... (2003-06-19 00:00:00.0)
Περιοδεία βουλευτή του ΚΚΕ στη Μεσσηνία (2003-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ