Τρίτη 30 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ Η «DYNAMIC MIX - 2000»
Απόβαση ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΟΡΔΩΝ στη χώρα

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης «Dynamic mix - 2000», ενόψει της απόβασης 3.500 πεζοναυτών στην Κυπαρισσία, την Πέμπτη 1η Ιούνη. Ηδη, η ΝΑΤΟική αρμάδα έχει αποπλεύσει από τη Σαρδηνία και κατευθύνεται στις ελληνικές ακτές, ενώ ο υπόλοιπος στόλος υποστήριξης της αρμάδας βρίσκεται ήδη στο Ιόνιο πέλαγος.

Ταυτόχρονα, τα μαχητικά αεροσκάφη συνεχίζουν την εκπαίδευση για επιχειρήσεις στα πρότυπα της ΝΑΤΟικής πολεμικής επίθεσης στη Γιουγκοσλαβία την περσινή χρονιά. Δευτέρα 5 Ιούνη, είναι η ημερομηνία πραγματοποίησης της τελικής φάσης της άσκησης στην περιοχή Ασκός - Προφήτης στη Βόρεια Ελλάδα.

Το Σαββατοκύριακο, μεγάλες ήταν οι φιλειρηνικές κινητοποιήσεις, με τη συμμετοχή χιλιάδων αγωνιστών σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως στη Θεσσαλονίκη, άλλες πόλεις της Β. Ελλάδας, στην Κρήτη, στην Ηπειρο, στην Πελοπόννησο κ.α.

Σήμερα, τη σκυτάλη παίρνει ο Πειραιάς, με συλλαλητήριο στις 7 το βράδυ στην πλατεία Κοραή, ενώ αύριο το βράδυ ο λαός και η νεολαία της Πελοποννήσου «υποδέχονται» τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες στην Κυπαρισσία.


ΣΕΛ.  6   -   10

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ