Τρίτη 30 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Αύριο η δυναμική κινητοποίηση

Δυναμική κινητοποίηση αύριο Τετάρτη στην πόλη της Κυπαρισσίας στις 8.00 μ.μ. και στη συνέχεια συναυλία στην περιοχή Καλό Νερό, διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης όλης της Πελοποννήσου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή της άσκησης «DYNAMIC MIX 2000», στην περιοχή. Αυτό ανακοίνωσαν χτες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της χτεσινής ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους, τονίστηκε ότι οι φιλειρηνιστές της Πελοποννήσου θα συνεχίσουν σε καθημερινή βάση τη δράση τους. Μάλιστα, ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν πικετοφορία στην πόλη της Καλαμάτας την Παρασκευή 2 Μάη, και θα διοργανώσουν νέο συλλαλητήριο την Κυριακή 4 Μάη, μέρα αναχώρησης των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων, από την Πελοπόννησο. Επίσης ανακοίνωσαν ότι θα δρομολογήσουν λεωφορεία για την αυριανή κινητοποίηση στην Κυπαρισσία, τα οποία θα αναχωρήσουν έξω από το αναψυκτήριο στην Καλαμάτα, στις 6.00 μ.μ. Τέλος, καθόρισαν ως χώρο προσυγκέντρωσης το Καλό Νερό στις 7.00 μ.μ., για τη μετάβαση των διαδηλωτών στη συγκέντρωση.

Η γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας Γ. Τσιπιανίτη, παίρνοντας το λόγο στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, τόνισε: «Θεωρούμε ότι μαζί με τα εδάφη και τα χώματά μας καταπατείται βάναυσα και το φιλότιμό μας και η ιστορία μας. Σε ακτίνα λίγων χιλιομέτρων από τον τόπο των ασκήσεων βρίσκονται χωριά και πόλεις που μαρτύρησαν κατά την Κατοχή. Βρίσκονται τοποθεσίες μικρών και μεγάλων μαχών των ανταρτών μας και των κλεφτοαρματολών μας. Βρίσκονται τόποι - σύμβολα και φρούρια του πατριωτικού και αντιιμπεριαλιστικού φρονήματός μας».

Συγχρόνως, τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης τόνισαν ότι ήδη άρχισε να λειτουργεί «κιόσκι της ειρήνης» στην πόλη, με σκοπό την ενημέρωση του λαού και την προβολή των διεκδικήσεων του κινήματος ειρήνης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, οι διοργανωτές κάλεσαν τους λαϊκούς φορείς, συγκεκριμένα και ονομαστικά, να πάρουν θέση απέναντι στη διεξαγωγή της άσκησης στην περιοχή. Τόνισαν χαρακτηριστικά ότι οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια πρέπει να συνεδριάσουν και να πάρουν καθαρή θέση και μέτρα στήριξης των λαϊκών κινητοποιήσεων. Μάλιστα, στο κείμενο που μοίρασαν, επισημαίνουν: «Η διαμαρτυρία, η αντίσταση, η κινητοποίηση του λαού εναντίον των ΝΑΤΟικών ασκήσεων είναι υγιής αντίδραση. Και αυτή η θέση, κατά τη γνώμη μας, είναι το κριτήριο για την ποιότητα των διακηρύξεων του καθένα». Και καταλήγουν: «Επειδή όλοι κρίνονται σε τέτοιες ώρες, εμείς υπογραμμίσαμε στους φορείς και τους τοπικούς παράγοντες το καθήκον τους να σταθούν στο πλευρό του λαού και να πάρουν σαφή θέση κατά των γυμνασίων και μέτρα στήριξης των φιλειρηνικών κινητοποιήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ