Τρίτη 30 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Ολα τα «μέτωπα» ανοιχτά ενόψει Συνεδρίου

Σε μια προσπάθεια να αποσυρθούν από το προσκήνιο οι εσωκομματικές τριβές και αντιπαραθέσεις, η ηγεσία του Συνασπισμού αναλαμβάνει πρωτοβουλίες γύρω από ζητήματα της επικαιρότητας (διοργάνωση ημερίδων κ. ά.), μεταξύ άλλων και με την ελπίδα να στραφούν εκεί τα φώτα της δημοσιότητας.

Βέβαια, οι διεργασίες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση όσο πλησιάζουν οι μέρες του Συνεδρίου, με στόχο τη διαμόρφωση των συσχετισμών υπέρ της μιας ή της άλλης τάσης ή ομάδας στελεχών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και εκδήλωση που προγραμματίζουν για την επόμενη Πέμπτη στελέχη που επικρίνουν και διαχωρίζουν τη θέση τους από την ηγεσία του κόμματος. Ανάμεσά τους η Μαρία Δαμανάκη, ο Μ. Παπαγιαννάκης, ο Π. Κουναλάκης, ο Θ. Μαργαρίτης κ. ά.

Τις τελευταίες μέρες φημολογείται πως η Μ. Δαμανάκη και ο Μ. Παπαγιαννάκης (που είχαν καταθέσει δύο ξεχωριστά κείμενα στην τελευταία ΚΠΕ), καθώς και τα στελέχη που συσπειρώνονται γύρω τους, θα εμφανιστούν ενιαία στο Συνέδριο. Βέβαια, η Μ. Δαμανάκη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής της από το κόμμα, σε περίπτωση που το Συνέδριο αναδείξει πλειοψηφία το «αριστερό ρεύμα». Αντίθετα, ο Μ. Παπαγιαννάκης φέρεται να δηλώνει πως ανεξάρτητα από τις αποφάσεις του Συνεδρίου είναι αποφασισμένος να παραμείνει στο κόμμα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, 115 στελέχη του κόμματος, τα οποία είχαν καταθέσει κείμενο προβληματισμού στην ΚΠΕ, πραγματοποίησαν σύσκεψη προχτές, όπου φάνηκε να συγκλίνουν με τις απόψεις της Μ. Δαμανάκη. Δεν αποκλείεται δε τις επόμενες μέρες να δημοσιοποιήσουν τις αποφάσεις τους.

Οι «δονήσεις» στην Αυγή

Στην «Αυγή» τώρα οι «δονήσεις» συνεχίζονται και οι αρμόδιοι έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να βρουν λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει, αντανάκλαση της σύγκρουσης στο εσωτερικό του ΣΥΝ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατεύθυνση της εφημερίδας έχει δυσαρεστήσει αρκετά στελέχη του κόμματος, ακόμα και τον ίδιο τον πρόεδρο, Ν. Κωνσταντόπουλο, μια και κρίνεται «φιλοεκσυγχρονιστική».

Χτες, πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη στελεχών του ΣΥΝ (Ν. Βούτσης και Σ. Πιτσιόρλας από την ΠΓ), εκπροσώπων των μετόχων της εφημερίδας και των εργαζομένων. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στο ιδιοκτησιακό, το διοικητικό - διευθυντικό, καθώς και την πορεία ανάπτυξης της εφημερίδας (προβλήματα λειτουργικά, οικονομικά κ. ά.). Η σύσκεψη - σύμφωνα με πληροφορίες - δεν κατέληξε σε αποφάσεις, αλλά οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, με στόχο να λυθούν τα προβλήματα μέχρι το Συνέδριο του κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ