Τρίτη 30 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Ο τόπος προκόβει»!

ΟΤΑΒΑ.-

Το μήνυμα «της ομόνοιας και της ήρεμης πολιτικής ζωής, αλλά και της προκοπής του τόπου μας», μετέφερε χτες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος στους Ελληνες της Οτάβας. Ο κ. Στεφανόπουλος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα αισθήματα που διακατέχουν όλους στην Ελλάδα απέναντι στους απόδημους Ελληνες τονίζοντας ότι η πατρίδα δε λησμονεί τους Ελληνες της διασποράς και ότι η στοργή της Ελλάδας, η αγάπη αλλά και η ικανοποίηση για τα επιτεύγματά τους εκφράζεται από τον ίδιο, αλλά απηχεί τα αισθήματα ολόκληρου του ελληνικού λαού.

«Τα νέα από την Ελλάδα είναι ευχάριστα. Ο τόπος μας προκόβει. Ο τόπος μας προοδεύει. Οι Ελληνες είναι μονιασμένοι. Θα ήθελα παντού οι Ελληνες να είναι μονιασμένοι», τόνισε σε μία αποστροφή του λόγου του και πρόσθεσε ότι ο στενότερος δεσμός μεταξύ των Ελλήνων σε οποιοδήποτε σημείο της γης πέρα από την πίστη τους είναι η ελληνική γλώσσα, η οποία επιβιώνει εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Από την καναδική πλευρά ο υπουργός Μεταφορών της Μανιτόμπα ανακοίνωσε στον Ελληνα πρόεδρο ότι η επιτροπή για την αποκατάσταση των Γλυπτών του Παρθενώνα που έχει συγκροτηθεί στον Καναδά με επικεφαλής τη γερουσιαστή Σίρλεϊ Μαχιού με διακήρυξή της τάσσεται κατηγορηματικά υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, τονίζοντας ότι οι Ελληνες έχουν προσφέρει πολλά στον Καναδά και είναι καιρός και εμείς να τους ανταμείψουμε, ζητώντας την επιστροφή των Μαρμάρων. Ο κ. Στεφανόπουλος άκουσε με ικανοποίηση την ευχάριστη είδηση και χαρακτήρισε ως «εθνική υπόθεση» την εκστρατεία για την αποκατάσταση στη φυσική τους θέση των Γλυπτών του Παρθενώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ