Τρίτη 30 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Παραμένουμε στη «γραμμή μας»

Η κυβέρνηση θα παραμείνει στη «γραμμή της» όσον αφορά το θέμα της μη αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, δήλωσε χτες ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τη Β. Παπανδρέου, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να κρατήσει «χαμηλούς τόνους» όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και άλλων εκκλησιαστικών παραγόντων γύρω από το θέμα.

Ο Δ. Ρέππας ανέφερε «ότι δεν υφίσταται σύγκρουση και ρήξη μεταξύ πολιτείας και Εκκλησίας» και επανέλαβε ότι το όλο θέμα σχετίζεται με την «εφαρμογή ενός νόμου, ο οποίος αναφέρεται στη σχέση του πολίτη με τις κρατικές υπηρεσίες». Οταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τους χαρακτηρισμούς, όπως «πραξικόπημα», με τον οποίο αναφέρθηκε στην κυβερνητική απόφαση ο κ. Χριστόδουλος, ο Δ. Ρέππας απάντησε ότι «ο δικός μας λόγος δεν είναι λόγος οξύς και λόγος συγκρουσιακός, γιατί δε θεωρούμε πως υπάρχει πεδίο για αντιπαράθεση και σύγκρουση Εκκλησίας και πολιτείας. Κατά τα άλλα - συμπλήρωσε - όποιες εκφράσεις χρησιμοποιούνται, γνωρίζετε πολύ καλά, ότι εκφράζουν, βεβαίως, αυτούς που τις χρησιμοποιούν, αλλά ταυτοχρόνως τους χαρακτηρίζουν κιόλας»...

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ