Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα προεδρικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

Ε, ΡΕ ΜΕΓΑΛΕΙΑ! Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου και ο «σοσιαλισμός» του Μπλερ, του Ντ' Αλέμα, του Σρέντερ και όλων των «συναφών» απέκτησε τον καινούριο παγκόσμιο εκφραστή του. Ολος ο πλανήτης κινείται γύρω από τη ...Χαριλάου Τρικούπη.

Στη γειτονιά, δεν ξέρουμε αν το έμαθαν. Δεν είναι και λίγο πράγμα...

Μάλιστα, ο νέος πρόεδρος έδωσε και τις μεγαλεπήβολες υποσχέσεις τους, λέγοντας ότι πρέπει να κάνουν «ανθρώπινη την παγκοσμιοποίηση», και, μάλιστα, γρήγορα, γιατί δεν υπάρχει χρόνος.

Να υποθέσουμε ότι αποτελεί δείγμα του «εξανθρωπισμού» αυτού, η περίφημη «αντιτρομοκρατική σταυροφορία», που οδήγησε στους βομβαρδισμούς και την κατοχή του Αφγανιστάν και του Ιράκ; `Η, μήπως, οι σχεδιασμοί για αντίστοιχες καταστάσεις στο Ιράν;

Και, βέβαια, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι αμέτοχος σε τέτοιους είδους αντιλήψεις και πρακτικές. Δεν έχει περάσει, άλλωστε, και πολύς καιρός από τότε, που, ως υπουργός Εξωτερικών, διαφήμιζε την αμερικανική «αντιτρομοκρατική» πολιτική στη Μέση Ανατολή.

Πάντως, πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι στην ομιλία του βρήκε 15 ...διαφορές ανάμεσα στους «σοσιαλιστές» και τους «συντηρητικούς». Φαίνεται πως στα διεθνή συνέδρια τα καταφέρνει καλύτερα.

Εδώ, στην Ελλάδα, δεν τα πάει και τόσο καλά και οι «σοσιαλιστές» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάνουν αγώνα ολόκληρο για να διαφοροποιηθούν, έστω σε κάτι ασήμαντο, κάθε φορά που η «συντηρητική» Νέα Δημοκρατία φέρνει ένα νομοσχέδιο για ψήφιση...

ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ εκεί στο υπουργείο Γεωργίας πως, όταν μιλάνε για την υγιεινή των τροφίμων, πρέπει να είναι τουλάχιστον λιγότερο κατηγορηματικοί; Τούτο ισχύει στα σίγουρα για τον Ευάγγελο Μπασιάκο, που δήλωσε απολύτως βέβαιος πως στην Ελλάδα δεν εισήχθησαν κρεατικά με διοξίνη από την Ολλανδία...


Αν είχαν τους στοιχειώδεις μηχανισμούς να κάνουν ελέγχους κι αν δεν πίστευαν τόσο απόλυτα στην «ελευθερία» της αγοράς, όπου η κερδοφορία είναι πάνω από όλα δημιουργώντας καθεστώς ασυδοσίας για κάθε «εισαγωγέα», ιδίως για μεγάλες αλυσίδες, θα μπορούσαν ίσως να μιλάνε.

Ετσι όπως έχουν τα πράγματα, θα τους συνιστούσαμε να είναι πιο συγκρατημένοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σοσιαλ-εμπαιγμός!(2011-03-04 00:00:00.0)
«Σοσιαλιστικά» φούμαρα(2010-07-18 00:00:00.0)
Δεν είναι ...Μόνος(2005-07-22 00:00:00.0)
Ο... μικροεταίρος(2003-09-21 00:00:00.0)
Εγγύηση σοσιαλδημοκρατών(1997-05-24 00:00:00.0)
Εγγύηση σοσιαλδημοκρατών(1997-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ