Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Προσπάθεια καταδίκης του κομμουνισμού!

Πρώτη προσπάθεια καταδίκης του κομμουνισμού σε εθνικό επίπεδο εκδηλώθηκε τη Δευτέρα στην Ουκρανία, όπου ο Ολεγκ Τιαγκνιμπούκ, βουλευτής κι επικεφαλής του ακροδεξιού, εθνικιστικού κόμματος «Σβομπόντα» («Ελευθερία») κατέθεσε για έγκριση από το ουκρανικό Κοινοβούλιο μια έκκληση προς τον Πρόεδρο Β. Γιούστσενκο με τον τίτλο: «Για την άμεση καταδίκη των εγκλημάτων του κομμουνιστικού καθεστώτος και την απαγόρευση της κομμουνιστικής ιδεολογίας ως μισητής από την ανθρωπότητα, που προξένησε ανεπανόρθωτη ζημιά στον ουκρανικό λαό».

Η ψηφοφορία γύρω από την αντικομμουνιστική αυτή έκκληση θα διεξαχθεί στο ουκρανικό Κοινοβούλιο στις 8 Φλεβάρη. Οπως δήλωσε ο ίδιος: «Αυτή η ψηφοφορία θα είναι σημαδιακή για τον ουκρανικό πολιτικό κόσμο, αφού θα δείξει τόσο τους συνεπείς πολέμιους της εγκληματικής κομμουνιστικής ιδεολογίας, όσο και τους πιστούς υπηρέτες του κομμουνιστικού καθεστώτος». Ο συγκεκριμένος βουλευτής ανοιχτά δηλώνει ότι η πρωτοβουλία του αυτή αποτελεί τη φυσιολογική εξέλιξη μετά την απόφαση καταδίκης του κομμουνισμού στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), αποφεύγοντας βέβαια, όπως επιμελώς κάνουν και πολλά ΜΜΕ της Ουκρανίας, να αναφέρει ότι αυτή η ανακοίνωση δεν έχει νομική βάση, αφού οι «συστάσεις» προς τα κράτη μέλη, που συνόδευαν το κείμενο καταδίκης του κομμουνισμού, δε συγκέντρωσαν τον απαραίτητο αριθμό ψήφων.

Στο μεταξύ το ΚΚ Ουκρανίας καταγγέλλει την έγκριση από την ΚΣΣΕ της ανακοίνωσης «καταδίκης του κομμουνισμού», σημειώνοντας πως αυτή «έπεσε θύμα του τυχοδιωκτισμού των «αντικομμουνιστών των σπηλαίων»», ενώ ταυτόχρονα σημειώνει πως αυτή δε συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία για να έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. «Εάν στην Ουκρανία η «πορτοκαλί» εξουσία θέλει να καταδικάσει τους κομμουνιστές και να λάβει μέτρα «εκκαθάρισης» από τους κομμουνιστές, τότε καλύτερα θα ήταν να ξεκινήσει από τον Πρόεδρο Γιούστσενκο και τα άλλα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου του, που θα πρέπει εξ ολοκλήρου να παραιτηθούν, αφού στο παρελθόν όλοι τους ήταν σε ηγετικά πόστα του ΚΚ είτε της Κομσομόλ», σημειώνει ειρωνικά στην ανακοίνωση του το ΚΚ Ουκρανίας.


Ι.Π.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προεδρικός αντικομμουνισμός στην προεκλογική περίοδο (2010-01-09 00:00:00.0)
Αποκαλύψεις για τη χρηματοδότηση του Γιούστσενκο (2005-10-11 00:00:00.0)
Νέα πολιτική κρίση (2005-09-09 00:00:00.0)
Τελικά αποτελέσματα των εκλογών (2002-04-03 00:00:00.0)
Αναβλήθηκε η συζήτηση για την πρόταση μομφής (2001-04-25 00:00:00.0)
«Μη ικανοποιητική» η δράση της κυβέρνησης (2001-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ