Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Μονά ζυγά δικά της!

Αν χάσει έχασαν οι τοπικές κοινωνίες, αν κερδίσει τότε επιβραβεύονται οι αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις»!

Μονά ζυγά δικά της τα θέλει η εκλογική τακτική της ηγεσίας της ΝΔ για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του φθινοπώρου.

Αν κερδίσουν οι γαλάζιοι συνδυασμοί στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές τότε «επιβραβεύεται» η αντιλαϊκή πολιτική της και ανανεώνεται η λαϊκή εντολή για επιτάχυνση των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων». Αν «μαυριστούν» οι υποψήφιοί της και υποστεί εκλογική ήττα, τότε αυτή δεν αφορά την κυβερνητική πολιτική, αλλά τους υποψηφίους και τις «τοπικές κοινωνίες»!..

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκαν οι ομιλίες στην προχτεσινή συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ.

Ο Κ. Καραμανλής επανέλαβε τις αοριστολογίες που είχε πει λίγες μέρες νωρίτερα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου περί «στρατηγικής του κοινωνικού κέντρου» ή «προτεραιότητας των τοπικών κοινωνιών», ενώ υποβάθμισε το πολιτικό περιεχόμενό τους δεχόμενος ότι έχουν «και πολιτικό περιεχόμενο». Την ίδια στιγμή όμως δεν απέφυγε την έμμεση έστω συσχέτιση της εκλογικής αναμέτρησης του Οκτώβρη με τις προωθούμενες αντιδραστικές αλλαγές. Οπως είπε, «είμαστε τώρα στο ξεκίνημα του 2006. Εχουμε μπροστά μας μια χρονιά που απαιτεί συνέχεια και συνέπεια. Χρονιά πλήρους εφαρμογής των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που, ήδη, νομοθετήσαμε. Χρονιά συνέχισης των μεταρρυθμιστικών τομών στο Κράτος, την Οικονομία, την Παιδεία, την Υγεία. Χρονιά προετοιμασίας της επόμενης συνταγματικής αναθεώρησης. Αλλά και χρονιά Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών».

Το 2006, συνέχισε, «έχει καθοριστική σημασία για την οικονομία μας, για τη δημοσιονομική εξυγίανση, την αύξηση της απασχόλησης», υπογραμμίζοντας την «ιδιαίτερη σημασία που δίνει στις (σ.σ. αντιδραστικές) αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν «την εξυγίανση του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με πλήρη εφαρμογή του νόμου για τις ΔΕΚΟ, τη δημιουργική συνεργασία κράτους και ιδιωτικού τομέα, με την εφαρμογή του νόμου για τις ΣΔΙΤ, τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας του Ελληνα, με την εφαρμογή νέου θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις οργανωμένες προσπάθειες για την «αξιοποίηση της ακίνητης δημόσιας περιουσίας». Παράλληλα μέσα από την αντιδραστική αναθεώρηση του Συντάγματος, τους βασικούς άξονες της οποίας παρουσίασε ξανά ο πρωθυπουργός, προετοιμάζονται και προωθούνται και οι «μεταρρυθμίσεις» της επόμενης τετραετίας.

Στο πολιτικό περιεχόμενο των δημοτικών εκλογών αναφέρθηκε και ο Β. Μεϊμαράκης επισημαίνοντας ότι «βεβαίως, από τη στιγμή που στήνονται κάλπες υπάρχουν και πολιτικά συμπεράσματα», αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι «τα πολιτικά συμπεράσματα δεν είναι πάντα ασφαλή, διότι οι πολίτες ψηφίζουν με διαφορετικό τρόπο σε κάθε εκλογή και ψηφίζουν με τον τρόπο που θέλουν στις ευρωεκλογές, στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις εθνικές εκλογές, όπου εκεί κρίνεται η κυβέρνηση και το κυβερνητικό έργο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ