Πέμπτη 4 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας - ΠΓΔΜ

Την παραπέρα διευκόλυνση των δραστηριοτήτων του ελληνικού κεφαλαίου στην ΠΓΔΜ συζήτησαν οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών, που συναντήθηκαν χθες το πρωί στο περιθώριο της Διαβαλκανικής Συνόδου. Η Ι. Μίτρεβα τάχθηκε υπέρ της υπογραφής συμφωνιών για την αποφυγή της διπλής φορολογίας και την προστασία των επενδύσεων και συμφώνησε με την Ντ. Μπακογιάννη, τα αρμόδια υπουργεία των δύο χωρών να εντατικοποιήσουν τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση των συμφωνιών.

Εξάλλου, η Ι. Μίτρεβα έθεσε το ζήτημα του καθεστώτος εισόδου, δίνοντας έμφαση στην προοπτική, οι κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών της ΠΓΔΜ να μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς βίζα. Η Ντ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τη φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος εισόδου και, στο πλαίσιο αυτό, θα μπορούσε να εξεταστεί το ενδεχόμενο διευκόλυνσης διακίνησης των πολιτών παραμεθόριων περιοχών.

Ακόμη, η Ι. Μίτρεβα επανέφερε το θέμα διάνοιξης νέας διασυνοριακής διέλευσης στην περιοχή της Πρέσπας και ζήτησε την άρση του ειδικού τέλους που έχει θεσπίσει η Νομαρχία Κιλκίς για τα αυτοκίνητα από την ΠΓΔΜ που εισέρχονται σε ελληνικό έδαφος. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι πρέπει να αρθεί.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, έγινε απλή αναφορά στο θέμα της ονομασίας, καθώς οι διαβουλεύσεις στο πλαίσιο του ΟΗΕ θα συνεχιστούν μετά τις επικείμενες εκλογές στην ΠΓΔΜ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ