Πέμπτη 4 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Στο πλευρό της «συμμαχίας των προθύμων»

Σταθερά προσδεμένο στο άρμα των ΗΠΑ και σε πλήρη ταύτιση με την κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ που διά στόματος του Γ. Παπανδρέου έσπευσε να ταχτεί με τη «συμμαχία των προθύμων», θέτοντας σαν προτεραιότητα για την «κρίση με το Ιράν», όπως είπε τη μη εξάπλωση των πυρηνικών όπλων. «Η εξάπλωση των μαζικών όπλων καταστροφής είναι απ' τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζουν τα κράτη σε όλο τον κόσμο και βεβαίως και οι λαοί», δήλωσε χτες ο Γ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ουσιαστικά ότι το κόμμα του, ευθυγραμμίζεται πλήρως με την πρόταση των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Ιράν στο όνομα «της εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων», την οποία βέβαια φρόντισε να συγκαλύψει πίσω από τη «διεθνή νομιμότητα», τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει «τη διπλωματική και ειρηνική επίλυση του προβλήματος αυτού (σ.σ. της εξάπλωσης των πυρηνικών), μέσα από πολυμερή διαβούλευση και σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου»...

Ο Γ. Παπανδρέου, χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στο ρόλο που πρέπει να παίξει η Ελλάδα στην αποτροπή του πολέμου και αποφεύγοντας να σχολιάσει τις προθέσεις της κυβέρνησης να προσφέρει πάσης φύσεως «διευκολύνσεις» στις ΗΠΑ, σε περίπτωση πολεμικών επιχειρήσεων ανέφερε γενικά και αόριστα ότι «η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή την αναδυόμενη σύγκρουση», γιατί όπως είπε «έχει παραδοσιακές σχέσεις με όλες τις χώρες αυτής της περιοχής».

Συγχρόνως, ο Γ. Παπανδρέου σχολίασε και τη σημερινή συνάντηση του Κ. Καραμανλή με τον Τούρκο πρωθυπουργό Τ. Ερντογάν, εκφράζοντας την «ανησυχία» του ΠΑΣΟΚ για την «όξυνση των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και των σχέσεων Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση να «δώσει συνέχεια» στην «επιτυχημένη» όπως τη χαρακτήρισε «πολιτική, του Ελσίνκι». Μάλιστα ο ίδιος, επιχειρώντας να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση, η οποία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό ακολουθεί την ίδια πολιτική με τους προκατόχους της, αφού τα έχει ...παραδώσει στα χέρια των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών υποστήριξε: «Εμείς είχαμε καταφέρει να μετατρέψουμε τα θέματα αυτά σε θέματα ευρωπαϊκά. Σήμερα η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, κατάφερε να μετατρέψει τα θέματα αυτά σε διμερή και πρόσφατα επανέφερε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως βασικό διαμεσολαβητή για τις σχέσεις μας με την Τουρκία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ