Πέμπτη 4 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΗΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΑΙ... «Δεν ξέρω τι αντελήφθη η κυρία Ράις πέρα από το ότι, "στη χώρα της Αντίστασης", τον πολιτικό τόνο τον δίνουν υστερικές και βίαιες μειοψηφίες (...) Για την Αριστερά η χώρα παρέμεινε στο 1940. Η διάθεση για "αντίσταση σε κάθε επιδρομέα" (...) υποτίθεται ότι είναι το ίδιο ζωντανή σήμερα (...) η ελληνική Αριστερά δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τις αλλαγές αυτές, δέσμια καθώς είναι των ιδεοληψιών της» (κάποιος Χαρίδημος Τσούκας, καθηγητής Οργανωσιακής Θεωρίας στο «ALBA»(;) / «ΤΟ ΒΗΜΑ»).

...ΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΕ ΥΠΟΠΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: «Η αντίσταση στην Αμερική δεν αποδεικνύεται μόνον επιδερμική αλλά και ιδεολογικά συγκεχυμένη, μέχρι και ύποπτη. Τι άλλο μπορεί να είναι αυτή η πρωτοφανής ομοφωνία ανάμεσα στον Καρατζαφέρη, τον Χριστόδουλο και τους νεοορθόδοξους πολέμιους του Διαφωτισμού αφ' ενός και αφ' ετέρου την Αριστερά και τις λοιπές προοδευτικές δυνάμεις;» (ο Γιώργος Γιαννουλόπουλος στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΚΙ ΟΤΑΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ... «χαίρομαι πλατιά (...) για το ό,τι εξαιτίας του παθολογικού αυτισμού του, δεν είμαστε πουθενά με το ΚΚΕ μαζί (...) χαίρομαι γιατί βρίσκω πως το κορεάτικο εξάμβλωμα είναι το κοντινότερο ανάλογο του δικού μας (...) θεωρώ πως ο συγχρωτισμός μας με ιδεολογίες που μόνο υπό παράκρουση μπορούν να θεωρηθούν αριστερές βλάπτει (...) η αντιπαράθεσή μας με το ΚΚΕ (...) οφείλεται, κυρίως, στο ότι αυτό υπερασπίζεται ένα πρόταγμα κοινωνικής θέσμισης που (...) είναι σαφώς χειρότερο από τις φιλελεύθερες καπιταλιστικές ολιγαρχίες» (ο Χρήστος Λάσκος στην «ΑΥΓΗ»).

...ΕΚΘΕΤΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΣΟΥ: «Αντικρύζουμε εικόνες μίσους, φλεγομένων σημαιών και οικημάτων πρεσβειών - ωστόσο σ' όλο τον κόσμο άνθρωποι μάχονται ακόμη για την επικράτηση των δημοκρατικών αξιών, στους δρόμους της Γεωργίας, στην Ουκρανία, την Ινδία, ακόμη και σε καταπιεσμένες κοινωνίες σαν αυτή της Κίνας (...) η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας αφορά όλους, όπως επίσης η κατάσταση των ανθρώπων, σε Κογκό, Σουδάν, Λευκορωσία κι η φτώχεια στη Ν. Ασία (...) στις ΗΠΑ υπάρχει τεράστιο δυναμικό κινητοποίησης για το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» (η Ιρένε Καν, γενική γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ