Πέμπτη 4 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Καραγκιοζιλίκια

Βρίστηκαν, ξεσκίστηκαν, αλληλομαχαιρώθηκαν, πλακώθηκαν, γέμισαν τα κανάλια με τις κουτουλιές τους, δάγκωσαν τους σβέρκους τους και, χτες, αφού πρώτα γέμισε ο ένας τη μούρη του άλλου με «χρρρρ-φτου σου», στο τέλος, αγκαλιάστηκαν!

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Πάγκαλος. Πρωταγωνιστές του ωραίου αυτού έργου, αυτού του προτεινόμενου μοντέλου «σουηδικής γυμναστικής» για θέματα ηθικής και αξιοπρέπειας, αυτού του αξιοθρήνητου «σαβουάρ - βιβρ» που γλείφει εκεί που φτύνει, και που πια ούτε την ομπρέλα δεν ανοίγει όταν πέφτει βροχή το φτύσιμο.

*

Μίλησαν για «καραγκιόζηδες», για «γιουσουφάκια», για «διαπλεκόμενους» κι όμως όλοι τώρα κάνουν την πάπια, αφού - α! όλα κι όλα! - όπως πασχίζουν από χτες να μας διαφωτίσουν οι υπάλληλοι των αφεντικών τους

(που ο Κακαουνάκης χασκογελούσε ότι έγραψαν από αυτά που είπε ο Κεφαλογιάννης μόνο όσα αφορούσαν τα άλλα αφεντικά και όχι τα δικά τους - είναι γνώστης σε θέματα τακτικής ως προς την εφαρμογή της δημοσιογραφικής «ανεξαρτησίας» ο κ. Κακαουνάκης)

ο υπουργός Ναυτιλίας δεν είπε ότι οι «καραγκιόζηδες» είναι στην κυβέρνηση. Είπε, ότι απαρτίζεται από «καραγκιόζηδες» το σύνολο του αστικού πολιτικού συστήματος. Τουτέστιν, είπε ότι είναι όλοι τους «καραγκιόζηδες»!

Ε, τότε, εντάξει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ