Πέμπτη 4 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα καραγκιόζικα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ. Η περίφημη φιγούρα του Θεάτρου Σκιών ουδέποτε εξέδωσε αποφάσεις επιστράτευσης απεργών, ουδέποτε νομοθέτησε υπέρ εφοπλιστών, ουδέποτε έφτιαξε νόμους για τα μέσα επικοινωνίας κομμένους και ραμμένους στα μέτρα των γνωστών «διαπλεκόμενων».

Ο Καραγκιόζης ποτέ δεν έμπλεξε με χρήματα κανενός πακέτου Ντελόρ ή Σαντέρ ή με οτιδήποτε άλλο συναφές. Δε συνέστησε ποτέ και καμιά «Μη Κυβερνητική Οργάνωση» ή εταιρία «Οφ Σορ». Και, βέβαια, ποτέ ο Καραγκιόζης δεν ήταν με τους ισχυρούς, τους «έχοντες και κατέχοντες».

Αντιθέτως, όσοι ξέρουν αυτήν την τέχνη και «βγάζουν» στο πανί τη γνωστή φιγούρα, μόνο με τις δικές τους δυνάμεις επιβιώνουν. Βλέπετε, το Θέατρο Σκιών δε «σηκώνει» «σπόνσορες» και τηλεοπτική διαφήμιση.

Εν ολίγοις, καλό είναι οι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο Γ. Κεφαλογιάννης, να λένε ό,τι νομίζουν (όλο και κάτι καταλαβαίνει ο κόσμος σε τέτοιες περιπτώσεις από όσα πραγματικά γίνονται), αλλά ας χρησιμοποιούν όρους που ...τους ταιριάζουν.

Το ίδιο θα συμβουλεύαμε να κάνει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στο κάτω κάτω της γραφής, αυτό που ονομάζουν διαπλοκή, τόσο οι μεν όσο και οι δε, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια αναπόφευκτη συνέπεια της πολιτικής εξυπηρέτησης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

ΤΩΡΑ, ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; Η Σερβία κατηγορείται επειδή «δε συνεργάστηκε με το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης» στην υπόθεση του Μλάντιτς, την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ και οι κάθε λογής «πρόθυμοι» προετοιμάζουν μιαν ακόμη σφαγή στο Ιράν κι ενώ συνεχίζεται η κατοχή του Ιράκ και του Αφγανιστάν.

Κατά τα άλλα, έχουμε ...Διεθνές Δίκαιο.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ και οι Αμερικανοί ασχολούνται με τον «απεμπλουτισμό ουρανίου» του Ιράν, ενώ ποτέ δεν ασχολήθηκαν με τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου που έριξαν στο Κοσσυφοπέδιο, στη Σερβία, στην Αδριατική και το Ιόνιο Πέλαγος και κανείς δε γνωρίζει τι συνέπειες συνεχίζουν να έχουν...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ