Πέμπτη 4 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Χαίρομαι που δεν είμαστε πουθενά με το ΚΚΕ μαζί»

«

Το κοινωνικό πρότυπο (σ.σ.: του ΚΚΕ) πήγε στον ιστορικό αγύριστο».

Το ΚΚΕ διαθέτει «αρκετές επιχειρήσεις διεθνούς ενδιαφέροντος και μεγάλου τζίρου...».

Το ΚΚΕ πάσχει από «παθολογικό αυτισμό»...

«Ο λόγος της μεγάλης μου απέχθειας (σ.σ.: προς το ΚΚΕ) είναι ιδεολογικός».

Οι θέσεις του ΚΚΕ «μόνο υπό παράκρουση μπορούν να θεωρηθούν αριστερές».

«Δεν πρέπει, λοιπόν, να αφήσουμε καν να πλανάται μια τέτοια υποψία (σ.σ.: ότι υπήρχε σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ και αλλού)».

Το ΚΚΕ υπερασπίζεται τον «ανατολικό δεσποτισμό» και τη «μετακαπιταλιστική φεουδαρχία».

Το πρόταγμα του ΚΚΕ «είναι σαφώς χειρότερο από τις φιλελεύθερες καπιταλιστικές ολιγαρχίες».

«Αν είναι να αγωνιστώ για την ανατροπή του καπιταλισμού (σ.σ.: και προκύψει ΚΚΕ) καλύτερα να καταστρώσω ένα συνεκτικό πρόγραμμα με βασικό σύνθημα "καθίστε στ' αυγά σας" και να δώσω όλη μου τη δύναμη στην επιτυχία του».

Το ΚΚΕ είναι «ένα πολύ αντικομμουνιστικό κόμμα».

«Χαίρομαι πλατιά που δεν είμαστε πουθενά με το ΚΚΕ μαζί».

Αυτά που μόλις διαβάσατε είναι αποσπάσματα από το πρωτοσέλιδο άρθρο που φιλοξενεί η χτεσινή «Αυγή». Επαναλαμβάνουμε: Το άρθρο θεωρήθηκε τόσο σημαντικό από το ΣΥΝ, ώστε ξεκινάει από την πρώτη σελίδα της εφημερίδας του.

Το ύφος του κειμένου είναι ασυνήθιστο. Πρωτοφανής λόγος ακόμα και για χώρους που δε φημίζονται ότι σέβονται αρχές και αξίες, αλλά τουλάχιστον υποδύονται την ευπρέπεια. Ούτε αυτό. Η επιλογή της «Αυγής» να ξεπεραστούν τα όρια του λιβέλου και να μετέλθει πρακτικές ύβρεως είναι προδήλως εμπνευσμένη από το ήθος του πολιτικού χώρου που εκπροσωπεί. Σημειολογικά, δε, είναι αξιοσημείωτο τούτο: Ο ΣΥΝ επέλεξε να φιλοξενήσει ένα τέτοιο άρθρο σε μια σημαντική γι' αυτόν μέρα, αφού η δημοσίευσή του συνέπεσε με την παρουσία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στην Αθήνα. Επίσης: Επέλεξε οι παραπάνω ύβρεις, με αυτή την «ποιότητα» των επιχειρημάτων, να δημοσιευτούν κάτω από τον εξής τίτλο της εφημερίδας του: «Ενας άλλος κόσμος είναι εφικτός!»...

Ο ΣΥΝ έδωσε και με το παραπάνω το στίγμα του. Αυτός ο «άλλος κόσμος» του, πέρα από το «επίπεδο» και την «κομψότητα» των διατυπώσεων, έχει για έμβλημα το «καθίστε στ' αυγά σας». Τούτο, όμως, το αγλάισμα «αριστερής» νοοτροπίας και προοπτικής φαίνεται ότι έχει μια βασική προϋπόθεση: Επίθεση σε ό,τι ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα, λάσπη ενάντια σε ό,τι τους ξεπερνά, επανάκληση ακόμα και στοιχείων του χυδαίου «αυριανισμού». Για να φτάσουν στον «κόσμο» τους ο αντίπαλος «στόχος» δεν είναι ο καπιταλισμός, ούτε τα κόμματα της ολιγαρχίας, είναι το ΚΚΕ. Ενδιαφέρουσα ομολογία...

Είναι επιλογή τους στο ΣΥΝ να ασκούν μια πολιτική που εμείς - δικαίωμά μας - την κρίνουμε πολιτικά, τη θεωρούμε «ουρά» της κυρίαρχης πολιτικής, ηττοπαθή, κήρυγμα αυταπατών στο λαϊκό κίνημα. Φαίνεται, όμως, ότι η νέα τους επιλογή είναι και η χυδαιότητα. Χάρισμά τους.

Εμείς απευθυνόμαστε στον κάθε καλόπιστο άνθρωπο και ρωτάμε: Πώς θα απαντούσε το ΚΚΕ στον κόσμο της δουλιάς αν πήγαινε μαζί τους; Και να πάμε μαζί τους, πού; Στην ύβρη, στη συκοφαντία; Δεν πρόκειται να τους λυπήσουμε στο ΣΥΝ. Ας συνεχίσουν να «χαίρονται πλατιά που δεν είναι πουθενά μαζί με το ΚΚΕ».


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ