Πέμπτη 4 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πλατιά και ουσιαστική παρέμβαση στους νέους εργάτες

Σε κλίμα γόνιμου προβληματισμού πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, η Συνδιάσκεψη Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ.

Στη Συνδιάσκεψη παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ, με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και τους Γιάννη Χώτο και Γιάννη Παναγή, μέλη της ΚΕ. Επίσης παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, αποτελούμενη από τους Γιάννη Γκιόκα και Θοδωρή Λιάπη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το κεντρικό ζήτημα του Συνεδρίου, πώς η ΚΝΕ θα ενισχύσει τα επαναστατικά χαρακτηριστικά της, ως νεολαία του ΚΚΕ, στην πάλη για την οικοδόμηση του μετώπου, για το σοσιαλισμό. Στο κέντρο της προσοχής των αντιπροσώπων βρέθηκε η βελτίωση της παρέμβασης της οργάνωσης στους νέους εργαζόμενους, που στην πλειοψηφία τους εργάζονται σε εργοστάσια και βιομηχανίες της περιοχής, βιώνουν την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, την εντατικοποίηση, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Ακόμα, οι αντιπρόσωποι συζήτησαν πώς θα βελτιωθεί η παρέμβαση της οργάνωσης στα οξυμένα προβλήματα των σπουδαστών και πώς θα ενισχυθεί η ιδεολογική και πολιτική παρέμβαση συνολικά στις σχολές.

Στην ομιλία του στη Συνδιάσκεψη, ο Σπύρος Χαλβατζής, αφού αναφέρθηκε στις αποφάσεις του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και στις αποφάσεις για την ΚΝΕ και τη νεολαία, καθώς και για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κόμματος για τη στήριξη της ΚΝΕ, τόνισε: «Αποστολή βασική του 9ου Συνεδρίου είναι η ενίσχυση των επαναστατικών χαρακτηριστικών της ΚΝΕ. Για να μπορεί η ΚΝΕ να επιδρά πιο αποτελεσματικά στη νεολαία και στο κίνημά της. Για να ενισχύει η εργατική και εργαζόμενη νεολαία με τη δική της συμμετοχή, τη νεανικότητα και φρεσκάδα της, την ταξική πάλη. Για να καταφέρνει να αφομοιώνει δημιουργικά τα ιδανικά, τις αξίες της εργατικής τάξης. Για να μπορεί να προβάλλει ευρύτερα στη νεολαία, πιο πειστικά την πολιτική του ΚΚΕ, την πρότασή του για το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο Πάλης, για το σοσιαλισμό».

Στη συνέχεια υπογράμμισε την ανάγκη να γνωρίσει η ίδια η ΚΝΕ, και μέσω αυτής ευρύτερα η νεολαία, το σοσιαλισμό που ήταν πραγματικότητα για 70 χρόνια. Για το τι έδωσε ο σοσιαλισμός στην ανθρωπότητα και πιο ειδικά στη νεολαία. Και φυσικά, μέσα από αυτή τη διαδικασία να αναδεικνύεται η ανάγκη της πάλης σήμερα για το σοσιαλισμό, ως της μοναδικής απάντησης στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους αντιπροσώπους να καταβάλλουν συνεχή προσπάθεια για μελέτη, για γνώση της θεωρίας του μαρξισμού - λενινισμού, αλλά και να γνωρίζουν σταθερά τις θέσεις του ΚΚΕ, το πρόγραμμα του Κόμματος, καθώς και την πολιτική πραγματικότητα μέσα από τις σελίδες του «Ριζοσπάστη» και του «Οδηγητή».

Αναφέρθηκε επίσης στις τοπικές εκλογές και στη μεγάλη σημασία στράτευσης δυνάμεων της ΚΝΕ και των φίλων της οργάνωσης σε αυτή τη μάχη.

Στην ομιλία του ο Θ. Λιάπης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, σημείωσε ότι «η παρέμβαση της οργάνωσης πρέπει να βελτιώνεται ώστε η νεολαία μέρα με τη μέρα να συνειδητοποιείται, να καταλαβαίνει, να μπορεί να κατακτά τη θέση της στη συγκρότηση του μετώπου. Η πολιτικοποίηση της συνείδησής της και η συμμετοχή σε συσπειρώσεις, η τριβή με το πλαίσιο πάλης σε κάθε χώρο είναι το ζητούμενο για κάθε οργάνωση, για κάθε μέλος της ΚΝΕ, για κάθε στέλεχος που δρα στην περιοχή».

Η Συνδιάσκεψη εξέλεξε αντιπροσώπους για το 9ο Συνέδριο της ΚΝΕ και νέο συμβούλιο περιοχής, το οποίο επανεξέλεξε γραμματέα τον Αντώνη Κούκουρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ