Πέμπτη 4 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Μια εικόνα είναι...

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Δεν ξέρει τι να τα κάνει τα 77 ολόκληρα λεπτά του ευρώ, που πήρε αύξηση στο μισθό.

Σκέφτεται ότι, έτσι που δεινοπαθούν οι τράπεζες, ίσως είναι καλύτερο, αντί να πάρει σύνταξη, να συμφωνήσει ότι το χρήμα του ασφαλιστικού ταμείου του πρέπει να γίνει επένδυση σε τραπεζικές μετοχές. Να σωθεί η Εθνική Οικονομία.

Και πάνω που αρχίζει να κάνει κι άλλες τέτοιες δημιουργικές σκέψεις, διαβάζει στα ψιλά ότι ΠΑΣΟΚοι, ΝεοΔημοκράτες και ΣΥΝασπισμένοι, που ελέγχουν τα σωματεία στις πρώην ΔΕΚΟ, τα έχουν βρει με τον Αλογοσκούφη και όπου να 'ναι υπογράφουν διετείς συμβάσεις εργασιακής ειρήνης, με αντάλλαγμα κάτι παράξενα προνόμια που παραπέμπουν σε κηφήνες. Κάτι έχει πάρει το αυτί του γι' αυτούς τους τύπους, που παριστάνουν το «κίνημα», αλλά δεν τους είχε και τόσο της συναλλαγής κάτω απ' το τραπέζι.

Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά χρόνια τώρα προσπαθεί να είναι νομοταγής. Ψηφίζει μια ΠΑΣΟΚ, μια ΝΔ, για γαρνίρισμα λέει και στα παιδιά ότι είναι πρέπον να ενισχυθεί ο ΣΥΝ, «δικοί μας είναι». Τώρα, γιατί τον αδειάζουν έτσι;

Εχει κι αυτούς τους κομμουνιστές με κάτι κακές συνήθειες να του τριβελίζουν το μυαλό.

Μία απ' αυτές τις κακές συνήθειες είναι ότι διαβάζουν, μια άλλη ότι φροντίζουν να διαδίδουν τα σχόλιά τους γι' αυτά που διαβάζουν. Ετσι, παίρνουν τα αποκόμματα εφημερίδων και στήνουν ένα παζλ από φαινομενικά διαφορετικά πράγματα, που όλα μαζί, όμως, δείχνουν μία εικόνα.

Χτες, του κάνανε προσφορά, ως μία ενιαία εικόνα, τα αποσπάσματα που μαζέψανε από τον Τύπο. Οπου εμφανίζονται πλάι πλάι μία κυρία που παλεύει για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις χώρες που ενδιαφέρουν ειδικά τους «ανθρωπιστές» και ένας κύριος που δηλώνει χαρούμενος την ώρα που ξερνάει εμετό για το ιστορικό παράδοξο που ακούει στο όνομα «ΚΚΕ».

Στην ίδια εικόνα κολλημένος κι ένας άλλος, παραπονούμενος αυτός για τον αντιαμερικανισμό. Είναι λίγο φάλτσος, βέβαια, γιατί καταφεύγει σε χοντράδες περί ταύτισης εθνικιστών - κομμουνιστών.

Και κάτω απ' την εικόνα ένα σχόλιο: «Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως αυτή τη φορά η πρεσβεία το έχει οργανώσει καλύτερα. Κάθε μέρα βγαίνει και διαφορετικός. Αλλες φορές βγαίνανε όλοι μαζί την ίδια μέρα, με το ίδιο επιχείρημα».

Κατά τ' άλλα, ψάχναμε τόσον καιρό να βρούμε τι τους έχει πιάσει διάφορους με την πάλη ενάντια στον εθνικισμό. Ε, δεν άντεξαν και το δηλώνουν: Ο «εθνικισμός» βλάπτει τα συμφέροντα των εταιριών! Πού ακούστηκε μια χώρα να θέλει να ελέγχει τον πλούτο της;

Υπογράφονται, όπου να 'ναι, και οι συμβάσεις στις ΔΕΚΟ, με τακτική, λέει το ρεπορτάζ, «καρότο και μαστίγιο». Γιατί; Μόνο του το καρότο φτάνει... Εδώ, έφτασε η κεντρική εκπροσώπηση του ΣΥΝ να προτείνει να ενισχύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία τις πτωχές τράπεζες.

Τι συζητάμε τώρα...

Είναι μην αρχίσεις να ψάχνεις για «άλλο κόσμο εφικτό», μέσα στον ίδιο αυτό κόσμο που «αλλάζει τα φώτα» στην τάξη σου...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ