Πέμπτη 4 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πανεπιστήμια με μάνατζερ!

Μπορεί από το τελικό πόρισμα της επιτροπής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ) να απουσιάζει ως πρόταση, αλλά ο πρόεδρος του ΕΣΥΠ, Θάνος Βερέμης, επιμένει ακάθεκτος: Ναι βεβαίως και θα υπάρχει οικονομικός διαχειριστής (μάνατζερ) στα πανεπιστήμια! Και για όποιον έχει ακόμα αυταπάτες για το ρόλο που θα παίζει ο μάνατζερ στο ίδρυμα, ο Θ. Βερέμης εξηγεί: «Θα φροντίζει και να βρίσκει χρήματα και πηγές άλλες, όπως υπήρξαν πάντα στο Πανεπιστήμιο οι δωρεές, τα πλειοδοτήματα»...

Κι όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε «όπως λειτουργεί μια επιχείρηση στην ελεύθερη οικονομία, αυτό σκέφτεστε και για τη λειτουργία ενός Πανεπιστημίου, έτσι δεν είναι;», ο Θ. Βερέμης ήταν... αποστομωτικός: «Οχι στο σύνολο, βέβαια, στο σκέλος που αφορά στα οικονομικά»!

Η παραπάνω συζήτηση έγινε σε χτεσινή ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ, αλλά θα μπορούσε να έχει γίνει οπουδήποτε, αφού ο πρόεδρος του ΕΣΥΠ ποτέ δεν έκρυψε τη συμφωνία του με τη λειτουργία των πανεπιστημίων ως καπιταλιστικές επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ