Πέμπτη 4 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κόντρες για τα επιχειρηματικά συμφέροντα

Τη συμμετοχή των υπουργών της κυβέρνησης σε στρατόπεδα επιχειρηματικών συμφερόντων που αντιμάχονται για τη μοιρασιά της πίτας έφεραν στην επιφάνεια «τα καραγκιοζιλίκια» του Μ. Κεφαλογιάννη και οι ενδοκυβερνητικές κόντρες που ακολούθησαν.

Από την πλευρά του ο Κ. Καραμανλής είναι φανερό ότι επιχειρεί να κρατήσει τις ισορροπίες και να εκφράσει τα συνολικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης.

Το γεγονός ότι ο πρώτος που πήρε στα σοβαρά τις «κατ' ιδίαν» δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας ήταν ο Γ. Σουφλιάς, αξιώνοντας μάλιστα την αποπομπή του Μ. Κεφαλογιάννη από την κυβέρνηση, ήταν αρκετά αποκαλυπτικό για τα επιχειρηματικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από τους δύο υπουργούς και τη μεταξύ τους διαμάχη για την ενίσχυσή της οικονομικοπολιτικής «ισχύος» τους.

Επίσημα η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της, κάλυψε τον Μ. Κεφαλογιάννη για την «αυτοκριτική» που έκανε όσον αφορά στο «συμβιβασμό» της κυβέρνησης με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Ανεπίσημα, ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται «ενοχλημένο» και αφήνει να εννοηθεί ότι δίνεται μια ακόμα ευκαιρία στον υπουργό...

Φρόντισε, ωστόσο, να υπάρξει νωρίς χτες το πρωί μια «διορθωτική» δήλωση από τον ίδιο τον υπουργό, ο οποίος υποστήριξε ότι «παραποιήθηκε, κατά πώς ήθελε ο καθένας, μια συζήτηση που είχα με επίκεντρο θέματα διαφθοράς και διαπλοκής». «Αυτοί οι οποίοι ερμηνεύουν και παρερμηνεύουν αποσπασματικά φράσεις και έννοιες απλώς δημιουργούν εντυπώσεις, οι οποίες είναι μακράν της αλήθειας των όσων είπα», προσθέτει.

Στη δήλωση αυτή παρέπεμψε αργότερα ο Ευ. Αντώναρος, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Κεφαλογιάννης έχει κάνει δηλώσεις με τις οποίες ξεκαθαρίζει ότι επιχειρείται ερμηνεία και παρερμηνεία αποσπασμάτων φράσεων και εννοιών, δημιουργώντας έτσι εσφαλμένες εντυπώσεις μακράν των όσων είπε», αρνούμενος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση.

Ιδιαίτερη σημασία όμως είχε η αντίδραση του Γ. Σουφλιά, ο οποίος σε δήλωσή του έδειξε έμμεσα πλην σαφώς την πόρτα της εξόδου στον Μ. Κεφαλογιάννη: «Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Κεφαλογιάννης δεν αυτοχαρακτηρίστηκε "καραγκιόζης", ούτε αποκάλεσε την κυβέρνηση "κυβέρνηση καραγκιόζηδων". Διότι στην αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε ήδη να έχει φύγει από την κυβέρνηση», τόνισε. Απαντώντας στα περί ανάθεσης του Μετρό στον μεγαλοεπιχειρηματία Γ. Μπόμπολα, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επικαλέστηκε το νέο νόμο περί ανάθεσης των δημοσίων έργων, ενώ ειδικά για το Μετρό σημείωσε ότι έχουν αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη και η Κομισιόν. Καταλήγοντας κατηγόρησε τον υπουργό Ναυτιλίας για «ασυγχώρητη σκοπιμότητα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ