Σάββατο 6 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Επιχείρηση αποπροσανατολισμού με την πολιτική εκκρεμότητα

Τη λαϊκή αποστροφή προκαλούν οι εντεινόμενες και κάθε λογής αντιπαραθέσεις κορυφής και η ποικιλόμορφη εκμετάλλευση της ολοφάνερης πλέον αδυναμίας του Α. Παπανδρέου να ασκήσει τα πρωθυπουργικά καθήκοντα

Τεράστιες ευθύνες επωμίζονται η κυβέρνηση και τα κεντρικά κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, καθώς συνεχίζουν ουσιαστικά να παραδέρνουν και αρνούνται να δώσουν άμεση λύση στην εξόφθαλμη και ολοφάνερη πλέον ανάγκη της αντικατάστασης του πρωθυπουργού, Α. Παπανδρέου. Η παρατεινόμενη εκκρεμότητα και η παραπομπή τόσο του επακριβούς καθορισμού του "πολιτικού προβλήματος" όσο και του περιεχόμενου "των οριστικών λύσεων", που... θα δρομολογηθούν μετά τις 20 Γενάρη, πολλαπλασιάζουν και οξύνουν συνεχώς τις αρνητικές και πολύμορφες παρενέργειές τους, σε βάρος της δημόσιας ζωής της χώρας. Παρενέργειες, που ρίχνουν ήδη τη βαριά σκιά τους στο πολιτικό κλίμα και δικαιολογημένα προκαλούν την αγανάκτηση και την αποστροφή της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Η επιχείρηση μαζικού αποπροσανατολισμού έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, καθώς τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των εργαζόμενων και της χώρας, όπως και η αδιακόπως συνεχιζόμενη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική έχουν περάσει πλέον για τα καλά στη σκιά της "Ωνασειολογίας" και της "διαδοχολογίας". Η συνέπεια αυτή, για την οποία φέρει σοβαρές, βέβαια, ευθύνες η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ και ιδιαίτερα των ηλεκτρονικών, φαίνεται να ευνοείται και να ενισχύεται ποικιλόμορφα από την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Εντείνεται η εσωκομματική διαπάλη στο κυβερνών κόμμα, καθώς συστοιχίζονται ακόμη περισσότερο οι διάφορες ομάδες και ταυτόχρονα δυναμώνουν και πολλαπλασιάζονται οι παρεμβάσεις των διάφορων ελληνικών και εξωελληνικών μεγάλων οικονομικών και άλλων παραγόντων. Η έντονη τελευταία δραστηριοποίηση του Αμερικανού πρεσβευτή Τ. Νάιλς και οι αλλεπάλληλες - σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες - συναντήσεις του με επίδοξους διαδόχους του Α. Παπανδρέου είναι χαρακτηριστικές αυτού του γεγονότος.

Δίνεται η... ευκαιρία στις ηγεσίες της ΝΔ και των άλλων συμπολιτευόμενων κομμάτων της "αντιπολίτευσης" να δυναμώνουν την ανούσια και αποπροσανατολιστική αντιπαράθεσή τους, να δημαγωγούν περί του ανύπαρκτου κενού εξουσίας και να προβάλλουν προτάσεις που διευκολύνουν ουσιαστικά - με τη σειρά τους - την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην παράταση της εκκρεμότητας.


ΣΕΛ.  2  -  3,   5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ