Σάββατο 6 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Συνδιάσκεψη των Ζαπατίστας για τους αυτόχθονες

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ. -

Συνδιάσκεψη για τα δικαιώματα των αυτόχθονων πληθυσμών του Μεξικού πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην πόλη Σαν Κριστομπάλ ντε Λας Κάσας με πρωτοβουλία του κινήματος των εξεγερμένων Μεξικανών χωρικών Ζαπατίστας.

Τηνεναρκτήρια τελετή της συνδιάσκεψης παρακολούθησαν 20 ηγετικά στελέχη των Ζαπατίστας, φορώντας τις παραδοσιακές στολές των Ινδιάνων Μάγιας και έχοντας τα πρόσωπά τους καλυμμένα. Ο ηγέτης των ανταρτών, γνωστός με το όνομα υποδιοικητής Μάρκος, απηύθυνε γραπτό μήνυμα στους περίπου 300 αντιπροσώπους των αυτόχθονων κατοίκων του Μεξικού, καλώντας τους να δώσουν όλοι μαζί "ένα μάθημα σε όσους προσφέρουν ως μέλλον το θάνατο και την ταπείνωση".

Στόχος της συνδιάσκεψης είναι η κωδικοποίηση των προτάσεων εκατομμυρίων αυτόχθονων κατοίκων του Μεξικού για την προώθηση νομικών και συνταγματικών μεταρρυθμίσεων. Οι Ζαπατίστας θα θέσουν τις προτάσεις αυτές στο τραπέζι των νέων διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της μεξικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης και στο Κογκρέσο της χώρας, που έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν στις 10 του μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ