Σάββατο 6 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΠΑ
Αδιέξοδο και διαφωνίες μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Παραμένει το αδιέξοδο στις συνομιλίες των Ρεπουμπλικάνων και της Προεδρίας όσον αφορά την κατάρτιση του αμερικανικού προϋπολογισμού. Διαφωνίες, όμως, άρχισαν να ανακύπτουν και μέσα στους κόλπους της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας.

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε αργά το βράδυ της Παρασκευής η συνεδρίαση των μελών της ρεπουμπλικανικής πτέρυγας της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η πρόταση της ρεπουμπλικανικής ηγεσίας, με επικεφαλής τον Νιουτ Γκίνγκριτς, για προσωρινή και περιορισμένη υποχώρηση, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο και η αναγκαστική αργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών συνάντησε τις σημαντικές αντιρρήσεις πολλών βουλευτών και τελικά η συζήτηση παρατάθηκε για μερικές ακόμα ημέρες.

Η πρόταση της ρεπουμπλικανικής ηγεσίας, που βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση, απαρτίζεται από δύο σκέλη, τα οποία εξασφαλίζουν την προσωρινή και περιορισμένη επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών κυβερνητικών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η κατάρτιση ενός προσωρινού οικονομικού νομοσχεδίου μέχρι την 15η Μαρτίου, ώστε να καταστεί δυνατή η πληρωμή των, περίπου, 480.000 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί εδώ και, τουλάχιστον, τρεις εβδομάδες. Επιπλέον, προβλέπεται ότι θα υπάρξει μια μίνιμουμ χρηματοδότηση των κυβερνητικών υπηρεσιών μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και λήγει το τρέχον οικονομικό έτος. Σύμφωνα, πάντα, με την πρόταση αυτή δεν πρόκειται να εκταμιευτεί κανένα κονδύλι για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των δημοσίων υπηρεσιών.

Οι προτάσεις της ρεπουμπλικανικής ηγεσίας καταψηφίστηκαν από την πλειοψηφία των ρεπουμπλικάνων βουλευτών σε μια πρώτη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ. Παρ' όλα αυτά, επρόκειτο να επανατεθούν σε ψηφοφορία, χθες το βράδυ, με την ελπίδα ότι θα έχει καμφθεί η αδιαλλαξία των βουλευτών, ώστε να καταστεί δυνατή η άρση του οικονομικού αδιεξόδου και της κοινωνικής κρίσης που έχει προκληθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ