Πέμπτη 29 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Επαφές με... νόημα

Σειρά συναντήσεων με σημασία για το παρασκήνιο που αναπτύσσεται γύρω από την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, είχε χτες στη Χάγη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Μία σειρά από σημαντικές συναντήσεις και επαφές είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει χτες στη Χάγη, όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στις γιορταστικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από το σχέδιο Μάρσαλ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Α. Παπανδρέου, με πρώτη τη συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Γ. Παπανδρέου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε την ικανοποίησή του για τις συνομιλίες που είχε χτες στο Παρίσι με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Ο Γ. Α. Παπανδρέου συναντήθηκε επίσης στο περιθώριο των γιορταστικών εκδηλώσεων με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ, η οποία του εκδήλωσε την ικανοποίηση τού Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη βούληση που επιδεικνύει η Ελλάδα να βελτιωθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Με Ντεμιρέλ

Ο Γ. Παπανδρέου είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής ο Ελληνας υπουργός ενημέρωσε τον Τούρκο Πρόεδρο για τις αντιδράσεις που υπήρξαν στην Ελλάδα μετά την πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του, λέγοντάς του ότι αυτές υπήρξαν ποικίλες και ότι ήταν: Θετικές κυρίως σε ό,τι αφορούσε την πρότασή του για σύμφωνο μη επίθεσης, αλλά ήταν αρνητικές έναντι εκείνων που αφορούσαν διεκδικήσεις επί ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε επίσης σήμερα στη Χάγη με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ολλανδό υπουργό Εξωτερικών, Βαν Μίρλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ