Πέμπτη 29 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΚΗΣ ΚΟΨΙΔΗΣ
Η σημερινή πολιτική γεννά το πρόβλημα των ναρκωτικών

Η πολιτική που ασκείται σήμερα δημιουργεί πρόσφορο έδαφος στο να στραφεί ο νέος στα ναρκωτικά, σημείωσε ο Μάκης Κοψίδης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζοντας ακόμη:

"Αποπροσανατολιστικά δρουν όλοι αυτοί οι κύκλοι, όλοι αυτοί οι θύλακες που υπάρχουν και στην κυβέρνηση και σε άλλα κόμματα και προωθούν την υπόθεση αυτής της εξοικείωσης με τα ναρκωτικά, όταν ζητάνε ένα διάλογο, ο οποίος αφήνει στο απυρόβλητο τις πραγματικές αιτίες,γιατί εκεί είναι το κύριο πρόβλημα, οι κύριες αιτίες μαζί με άλλα, που οδηγούν το νέο στα ναρκωτικά. Είναι η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, η πολιτική, δηλαδή, που δημιουργεί πρόσφορο έδαφος στο να στραφεί ο νέος στα ναρκωτικά, που δημιουργεί δηλαδή το υπέδαφος της ανεργίας, της ανασφάλειας, της ατομικοποίησης. Διάλογο, βεβαίως, συζήτηση και μέσα στα πλαίσια αυτού του κινήματος και της ανάπτυξης των πρωτοβουλιών του Κόμματος και της ΚΝΕ επιδιώκουμε να φέρουμε στο προσκήνιο τις πολιτικές αυτές.

Γιατί δεν είναι δυνατόν να δηλώνουν υπουργοί της κυβέρνησης, οι οποίοι κατά σύμπτωση είναι υπέρ της αποποινικοποίησης, ότι τις αιτίες θα τις έχουμε πάντα. Εννοώ τις πολιτικές αιτίες που δημιουργούν την ανασφάλεια, την ανεργία κλπ.

Δηλαδή, θεωρούν μοιρολατρικά ότι πάντα θα έχουμε την αντιλαϊκή πολιτική που, εν προκειμένω, ασκεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι έτσι και δηλώνουμεκατηγορηματικά ότι είναι και θέμαπολιτικού συσχετισμού δυνάμεων, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για φιλολαϊκή άσκησηπολιτικής, που και από αυτή την πλευρά θα μειώσει κατά πολύ, και όσο αναπτύσσεται θα μειώνει τις πολιτικές - κοινωνικές αιτίες, που οδηγούν το νέο στα ναρκωτικά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ