Πέμπτη 29 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις καταγγελίας των ναρκωτικών

Στη συνέχεια ο Νίκος Σοφιανός απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις εκδηλώσεις ενάντια στα ναρκωτικά, που θα γίνουν στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Ο".

- Δημοσιογράφος: Ηθελα να ρωτήσω αν στο Φεστιβάλ θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο θέμα των ναρκωτικών.

- Ν. ΣΟΦΙΑΝΟΣ: Το φεστιβάλ είναι μια σειρά δεκάδων εκδηλώσεων που ήδη έχουν ξεκινήσει από τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και θα κορυφωθούν από τις 18- 21 του Σεπτέμβρη στα Ιλίσια, στις κεντρικές εκδηλώσεις.

Ενα από τα θέματα τα καυτά που ανοίγει το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και η συζήτηση με τη νεολαία, είναι το πρόβλημα των ναρκωτικών και αυτό το είχαμε ήδη σαν θέμα και ήδη υπάρχουν εκδηλώσεις για τα ναρκωτικά σε συνεργασία και με τα ΚΕΘΕΑ και φορείς της νεολαίας, πριν από τις δηλώσεις του υπουργού.

Θέλω να τονίσω μ' αυτό, ότι το ενδιαφέρον, η προσπάθεια, η ανάπτυξη κινήματος αντίστασης σε όλα τα ναρκωτικά, δεν ξεκινάει για το Κόμμα μας με αφορμή τις δηλώσεις του Παπανδρέου. Μας δίνει όμως νομίζω μια μεγαλύτερη δυνατότητα, να κάνουμε ακόμα πιο έντονη τη δουλιά μας, να γίνουμε ακόμα πιο αποφασιστικοί στην ενημέρωση, αλλά και στην οργάνωση της πάλης της νεολαίας, αυτές οι απαράδεκτες και επικίνδυνες δηλώσεις και η κάλυψη που συνάντησαν από μία σειρά χώρους.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Συνασπισμού, που είναι το μόνο κόμμα που έτρεξε να υποστηρίξει τον κ. Παπανδρέου. Και φυσικά από την αντιδημοκρατική συμπεριφορά, από τις φασιστικές κραυγές περί κανιβάλων και περί άλλων, όπως ο Πρετεντέρης, ο Αναστασιάδης σήμερα, ο "Μαυροτρύπας" στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, οι οποίοι προσπαθούν φωνάζοντας να νομιμοποιήσουν επικίνδυνες και αντιδραστικές απόψεις στη συνείδηση των νέων.

- Δημοσιογράφος: Πιο συγκεκριμένα για τις εκδηλώσεις αυτές;

- Ν. ΣΟΦΙΑΝΟΣ: Αυτές οι εκδηλώσεις είναι εκδηλώσεις συζήτησης με φορείς της νεολαίας και τις θεραπευτικές κοινότητες. Επιμένουμε στις θεραπευτικές κοινότητες όχι απλά γιατί συμφωνούμε, έχουμε κοινές θέσεις στην αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά επειδή θεωρούμε ότι είναι ίσως ο μοναδικός χώρος οι κοινότητες και το "18 Ανω" που κάνουν μια σοβαρότατη δουλιά με αποτελέσματα. Μια δουλιά η οποία και δεν προβάλλεται από τα "media", αλλά και υπονομεύεται από μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Και θα έλεγα ότι είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο εμείς, αλλά όλοι οι φορείς να στηρίξουν την προσπάθεια των κοινοτήτων, γιατί ο μόνος δρόμος απεξάρτησης από τα ναρκωτικά είναι ή τα "στεγνά" προγράμματα των κοινοτήτων και του "18 Ανω" ή ο θάνατος.

Ακόμα και το πρόγραμμα μεθαδόνης, που τόσο πολύ διαφημίζεται, από τους ίδιους που το έφτιαξαν, δηλώνουν και όντως έτσι είναι, ότι δεν οδηγεί σε απεξάρτηση η μεθαδόνη, οδηγεί σε εξάρτηση και σε περιορισμό κάποιων προβλημάτων κοινωνικής συμπεριφοράς των εξαρτημένων ατόμων.

Εμείς επειδή δε θέλουμε να αμβλύνουμε την εξάρτηση, να την κάνουμε πιο μαλακή, επειδή πραγματικά θέλουμε όσο γίνεται λιγότεροι νέοι να μπαίνουν στο... κανάλι των ναρκωτικών και όσο γίνεται περισσότεροι να βγαίνουν από αυτό, στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τις προσπάθειες των κοινοτήτων και του "18 Ανω" και θέλουμε, με τις δικές μας δυνατότητες να ενισχύσουμε αυτή τη δουλιά, ενισχύοντας τη συλλογική δράση, τη συλλογική στάση της νεολαίας απέναντι στην άσχημη κατάσταση, απέναντι στα πολλά προβλήματα και φυσικά πιστεύουμε ότι αυτή η αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή μπορεί να δίνει δυνατότητες στους νέους να αρνούνται τα ναρκωτικά.

Είναι εκδηλώσεις συζήτησης με φορείς αρμόδιους που έχουν σχέση με το πρόβλημα και φορείς της νεολαίας και πολιτιστικές φυσικά εκδηλώσεις, γιατί το Φεστιβάλ είναι ένας συνδυασμός πολιτικής και πολιτιστικής δουλιάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η παναττική συγκέντρωση και πορεία (2000-06-25 00:00:00.0)
Να στηριχτούν οι Θεραπευτικές Κοινότητες (1997-12-13 00:00:00.0)
Προφεστιβαλικές σε όλη τη χώρα (1997-08-27 00:00:00.0)
Στο δρόμο για το Νησί της Επανάστασης (1997-07-25 00:00:00.0)
Στο Στρατόπεδο Κόδρα 12 - 14 Σεπτέμβρη το Φεστιβάλ (1997-06-24 00:00:00.0)
ΟΧΙ σε κάθε ουσία εξάρτησης (1997-04-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ