Πέμπτη 29 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ

Απαντώντας η Αλ. Παπαρήγα, κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στη Βέροια, σε ερώτηση σχετικά με το ποια είναι η θέση του ΚΚΕ για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, τόνισε τα παρακάτω:

"Είμαστε αντίθετοι στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Είμαστε συνολικά αντίθετοι στο ΝΑΤΟ. Παλεύουμε για τη διάλυσή του και για τον απεγκλωβισμό της χώρας μας από αυτό. Είναι ένας πολυμέτωπος αγώνας αυτός που κάνουμε.

Παλεύουμε εναντίον των αποφάσεων του ΝΑΤΟ, εναντίον της υλοποίησης των αποφάσεων του ΝΑΤΟ, για την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ, για τη διάλυση του. Και αυτός ο αγώνας βέβαια δεν μπορεί να είναι μόνο ελληνικός, πρέπει να είναι αγώνας όλων των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ.

Είμαστε αντίθετοι στο να προστίθεται μια νέα χώρα στο ΝΑΤΟ, διότι μπαίνει θηλιά σ' έναν καινούριο λαό και επιπλέον διαμορφώνεται και ισχυροποιείται το κεντρικό λόμπι.

Τώρα έγινε αυτή η συμφωνία με τη Ρωσία. Πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα; Θα χρησιμοποιήσουν τη Ρωσία σαν δύναμη κρούσης σε βάρος λαών, σαν μια χώρα κοντινή στο ΝΑΤΟ. Κυρίως όμως δημιουργούνται οι προϋποθέσεις το ΝΑΤΟ να επεμβαίνει ανοιχτά στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με τη "βούλα" του Γιέλτσιν και του κάθε Γιέλτσιν.

Και τελικά, να το θυμηθείτε, το ΝΑΤΟ θα καθορίζει τα σύνορα και εκείνης της περιοχής. Είναι λοιπόν αρνητική εξέλιξη για τους λαούς και για την περιοχή. Το ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν πρέπει να ισχυροποιηθεί, πρέπει να διαλυθεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ