Πέμπτη 29 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικίνδυνη προστασία

Και να που η δημοκρατία αποκτά ηλεκτρονικό προστάτη! Εκσυγχρονίζεται επικίνδυνα, ανοίγοντας πεδίον δόξης λαμπρόν για τους υπηρέτες της! Τόσο λαμπρό που οι πρώτοι διδάξαντες την τέχνη της παρακολούθησης και του διαβόητου φακελώματος θα ωχριούν μπροστά στην αποτελεσματικότητα του συστήματος της Συνθήκης του Σένγκεν για τον ίδιο σκοπό. Μ' αυτή την "περίφημη" συνθήκη, επιτελείται έργο υψίστης σημασίας για την ασφάλεια της χώρας. Ετσι, λοιπόν, μπορούμε να είμαστε ήσυχοι! Το άγρυπνο ηλεκτρονικό μάτι του πανευρωπαϊκού προστάτη παρακολουθεί όλη μας τη ζωή και τη δράση, κάθε μας βήμα, για να μη διασαλεύεται η τάξη από τους "ταραξίες", που, όταν διεκδικούν το δίκιο τους, δεν κατανοούν ότι σκάβουν το λάκκο της κοινωνίας άρα και το δικό τους. Που δε συνειδητοποιούν ότι αυτή η δημοκρατία λειτουργεί, με την άσκηση του "ελεύθερου δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι" και δε χρειάζεται να εμποδίζονται οι κυβερνήσεις στο "αναγεννητικό" τους έργο, με αγώνες διεκδικήσεις και άλλα τέτοια "αναχρονιστικά"! Αυτά δεν προπαγάνδιζε όλο το αστικό πολιτικό σύστημα την περίοδο των κινητοποιήσεων; Αυτά δε θεωρούνται το μεγαλύτερο εμπόδιο από τους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς εκφραστές τους, κάθε απόχρωσης, καθημερινά στην προσπάθεια διάσωσης του "καθωσπρεπισμού" αυτής της κοινωνίας;

Η άρχουσα τάξη θέλει να 'χει ήσυχο το κεφάλι της. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τσάκισμα του εργατικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος. Το μονοπωλιακό κεφάλαιο και οι εκφραστές του επιχειρούν την πλήρη υποταγή του λαού στα απάνθρωπα αντιδραστικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σαρώνοντας κάθε δικαίωμα, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες χρόνων, μέσα από τους αγώνες του. Θυμάστε την περίφημη παράδοση στην πυρά των φακέλων των αγωνιστών; Τότε προβλήθηκε ως συμβολική πράξη ταφής του μεσαίωνα της νεότερης ιστορίας της χώρας, όταν ο χαφιές μάς ακολουθούσε, για να προστατέψει και τότε τη δημοκρατία. Η ιστορία όμως είναι γραμμένη και η εργατική τάξη, το λαϊκό κίνημα, που έζησαν στο πετσί τους αυτή την προστασία, είχαν βάλει τη σφραγίδα τους, για να επιτελεστεί όχι η πράξη της πυράς των φακέλων, αλλά για να υπάρχει ζωντανή η μνήμη μιας περιόδου, η οποία διδάσκει ότι τίποτα δε χαρίζεται πως όλα κατακτώνται.

Η αστική δημοκρατία δε μας χωράει όλους το ίδιο. Και επειδή ο καπιταλισμός μαστίζεται από την αξεπέραστη κρίση του, επιτίθεται καθολικά στο εργατικό κίνημα. Επιδιώκει τη θωράκισή του, γιατί η επίθεσή του γεννά αντεπίθεση από τον αντίπαλό του. Η Συμφωνία Σένγκεν, μαζί με το νόμο 2472/97 που ψήφισαν από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη Βουλή, για τη νομιμοποίηση του ηλεκτρονικού φακελώματος, συγκροτούν τον εκσυγχρονισμένο γιγάντιο ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό χαφιέ, ανοίγοντας το δρόμο της υλοποίησης της πολιτικής κοινής ασφάλειας, που είναι συνυφασμένη με την αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, στην επικείμενη Διακυβερνητική Διάσκεψη. Ποιος θα μας προστατέψει από τους προστάτες; Η κύρωση της Συνθήκης Σένγκεν θα σημάνει την εφαρμογή καθεστώτος μεσαίωνα στα δικαιώματα και τις ελευθερίες της εργατικής τάξης και του λαού της χώρας, όσα μπορεί να χωρέσει μια δικτατορία των πολυεθνικών. Μόνο που δεν είναι πάντα στο χέρι της. Ενα πλατύ μέτωπο πάλης του συνδικαλιστικού, του μαζικού και του νεολαιίστικου κινήματος, των πνευματικών ανθρώπων μπορεί να υψώσει εμπόδιο σ' αυτή την επίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ