Πέμπτη 29 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΑΝΑΚΟΣ
Γυρίστε την πλάτη στην πρέζα

Να γυρίσει η νεολαία την πλάτη σε αυτούς που προσπαθούν να τη σπρώξουν στην πρέζα και να διεκδικήσει τα δικαιώματά της στη ζωή, κάλεσε ο Δ. Κατσανάκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ο Δ. Κατσανάκος τόνισε:

"Θα ήθελα να πω ότι η Κομματική Οργάνωση της Αθήνας, θα προσπαθήσει να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην απόφαση της νεολαίας για να αντισταθεί σ' αυτή την προσπάθεια που γίνεται σήμερα, για να χωρίσουν τα ναρκωτικά σε μαλακά και σκληρά.

Η ΚΟΑ καλεί τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία, να πάρουν αποφάσεις, να μπουν τα ίδια επικεφαλής αυτής της πάλης, να διαφωτίσουν τους εργαζόμενους, να καταλάβουν ότι πίσω απ' αυτή την επίθεση, η οποία γίνεται σήμερα σε βάρος του Κόμματος, αλλά δε γίνεται σε βάρος του Κόμματος, γίνεται σε βάρος της νεολαίας, γίνεται σε βάρος των παιδιών της εργατικής τάξης, των διανοουμένων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Σ' αυτή την προσπάθεια, καλούμε τη νεολαία να γυρίσει τις πλάτες σ' αυτές τις προσπάθειες και να δώσει τη μάχη της αντίστασης σ' αυτή την πολιτική και να ζητήσει από τη σημερινή πολιτική, είτε αυτή είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είτε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, περισσότερες επιδοτήσεις για τη μάθηση της νεολαίας, περισσότερες επιδοτήσεις για την άθληση της νεολαίας, περισσότερες επιδοτήσεις για τον πολιτισμό της νεολαίας.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία η νεολαία μας, στην πάλη για να διεκδικήσει τέτοια αιτήματα, νομίζουμε ότι θα βγει δυναμωμένη, και πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα έχουμε και τα αποτελέσματα που πρέπει να έχει η ελληνική κοινωνία.

Και εδώ πρέπει να είμαστε καθαροί, σ' αυτή την προσπάθεια που λένε ότι αλλού άφησαν ελεύθερα τα ναρκωτικά και έχουμε βελτίωση, σ' αυτές τις χώρες που άφησαν ελεύθερα τα ναρκωτικά τα σκληρά και τα μαλακά όπως τα λέμε, εκεί έχουμε διπλασιασμό των ναρκομανών. Εχουμε δηλαδή ανάπτυξη αυτής της λαίλαπας παρά μείωση.

Αρα, αυτή η προσπάθεια η οποία γίνεται από την κυβέρνηση σήμερα, όχι από την κυβέρνηση αλλά από τον συγκεκριμένο υπουργό, πρέπει να πούμε ότι δε δείχνει το δρόμο της νεολαίας προς υγιή κατεύθυνση, αλλά στέλνει τη νεολαία προς την πρέζα και προσπαθούν τη νεολαία να τη χαλιναγωγήσουν μ' αυτό τον τρόπο στην κατεύθυνση που αυτοί επιθυμούν. Και είναι γνωστό πού θέλουν να στρέψουν σήμερα τη νεολαία".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γυρίστε την πλάτη στην πρέζα (1997-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ