Πέμπτη 29 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
"Εκσυγχρονισμός" με έμβλημα το "βρώμικο '89"!

Επιτέλους, το "νέο ΠΑΣΟΚ" ανακάλυψε το βασικό ιδεολόγημα πάνω στο οποίο στηρίζεται ο "εκσυγχρονισμός" του. Πρόκειται για το ιδεολόγημα περί "βρώμικου '89", διανθισμένο με αντικομμουνισμό και αντισοβιετισμό (!), που σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια ξεδίπλωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, νεκρανασταίνοντας τις πλέον φαιδρές μέρες του ΠΑΣΟΚ της εποχής Κοσκωτά!

Ο Δ. Ρέππας, σε ένα ρεσιτάλ "σοβαρότητας" και "νέου ύφους και ήθους", έφτασε χτες στο σημείο να αναφερθεί, από τη "Σοβιετία" (!) και το "σιδηρούν παραπέτασμα", μέχρι τα "ντολμαδάκια της Μαρίκας" και τα "μαγειρεία", στα οποία "δε συμμετέχει" η κ. Δάφνη Σημίτη, γιατί, όπως θεωρεί, έτσι ασκεί το δικαίωμά του να υπερασπίζεται την πολιτική του ΠΑΣΟΚ!Αφορμή για να καταφύγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον τεθνεώτα "γιαννοπουλισμό" - που απόλαυσε το πανελλήνιο από τις τηλεοπτικές συχνότητες της "Αυριανής" πριν μερικά χρόνια - ήταν η ερώτηση που του τέθηκε για τα όσα ανέφερε, για εκείνη την πολιτική περίοδο, προχτές στη Βουλή ο Κ. Μητσοτάκης.

Τα ίδια έλεγε και λέει ο Κ. Σημίτης!

Ο Δ. Ρέππας, σε ένα κρεσέντο αναδρομικής επίθεσης κατά της Αριστεράς, μίλησε για "θλιβερή περίοδο", όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις - πλην ΠΑΣΟΚ - συνήργησαν για την κατάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ, ενώ όταν οι δημοσιογράφοι τού θύμισαν πως προσπαθεί να ξεχάσει την ύπαρξη της τότε οικουμενικής κυβέρνησης, απεφάνθη ότι "η οικουμενική δεν είναι εξαγνιστήριο"... Από εκεί και πέρα ξεδιπλώθηκε σ' έναν άνευ προηγουμένου επηρ-ρεπ(π)-ές στη φαιδρότητα παραλήρημα, μερικά στιγμιότυπα του οποίου παρατίθενται παρακάτω:

Δημοσιογράφος: "Προηγουμένως αναφερθήκατε στο ιδεολόγημα του "βρώμικου '89". Αυτές τις απόψεις που σήμερα εκφράζετε ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, ο κ. Σημίτης γιατί δεν τις έχει εκφράσει ποτέ, ούτε και τότε; "

Ρέππας: "Η θέση του σημερινού πρωθυπουργού είναι γνωστή. Στάθηκε, μαζί με όλους μας εκείνη την περίοδο, απέναντι στην προσπάθεια που έγινε, προκειμένου να εγκλειστεί στη φυλακή ο Α. Παπανδρέου και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ετσι; Παρακαλώ πολύ. Η θέση αυτή είναι πασίγνωστη".

Δημ: "Αφού είναι γνωστή γιατί επανέρχεστε τώρα;".

Ρέππας: "Εγώ θεωρώ ότι είναι γνωστό, αλλά ο κ. Μπογιόπουλος δεν είχε γεννηθεί τότε, τι να κάνουμε"...

Για όσους δε γνωρίζουν, η οργή του κ. Ρέππα οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πασίγνωστο, πως οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Κ. Σημίτη ένα από εκείνα που του καταμαρτυρούν είναι ότι υπήρξε "απών" από την υπεράσπιση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο Κοσκωτά...

"Εξημέρωση ηθών"
και "Σοβιετία"!

Αμέσως μετά ο κ. Ρέππας θυμήθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν που το '83 νομοθέτησε "την εθνική συμφιλίωση" και συνολικότερα "εξημέρωσε τα πολιτικά ήθη"! Στο ερώτημα δε αν με αυτά τα κηρύγματα θα στηθεί η "Κεντροαριστερά", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξέθαψε τα "ντολμαδάκια της κ. Μαρίκας" (!) με τα οποία, όπως... ξεκαθάρισε, "η Κεντροαριστερά δεν έχει σχέση", απάντησε ότι η κ. Δάφνη Σημίτη δε φτιάχνει "ντολμαδάκια" γιατί "δε συμμετέχει σε οποιαδήποτε μαγειρεία" (!) και ισχυρίστηκε πως δεν κάνει κηρύγματα, αλλά ασκεί το δικαίωμά του, να "υπερασπίζομαι, όπως δήλωσε, την προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ, με την έγκριση του ελληνικού λαού, να κυβερνά"...

Από το σημείο αυτό ξεδιπλώνεται νέος γύρος... "εκσυγχρονισμού" και "εξημέρωσης των ηθών":

Δημοσιογράφος: "Μπορείτε να μου εξηγήσετε πώς γίνεται να είστε υπερασπιστής του δικαιώματος του ελληνικού λαού να επιλέγει ποιος τον κυβερνά, μόνο στις περιπτώσεις που επιλέγει το ΠΑΣΟΚ;".

Ρέππας: "Πάντοτε είμαι αυτής της άποψης και το έχουμε αποδείξει στην πράξη ως κυβέρνηση, κ. Μπογιόπουλε... Αλλά δεν πρέπει να είστε λίγο πιο συγκρατημένοι και σεμνοί όταν κάνετε κριτική για το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα; Λοιπόν, νομίζω ότι πρέπει να είστε, με βάση την εμπειρία που έχουμε από άλλες χώρες... με βάση και τα όσα έγιναν το 1989".

Δημ: "Συγνώμη, μιλάτε εξ ιδίας πείρας τώρα; Οταν κάνετε μαθήματα σεμνότητας, έχετε στο μυαλό σας φαινόμενα του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα "τύπου Κοσκωτά" ας πούμε;".

Ρέππας: "Οχι κ. Μπογιόπουλε. Εχω υπόψη μου φαινόμενα "τύπου Σοβιετίας", τα οποία καμία σχέση δεν είχαν με τη δημοκρατία. Αυτά έχω υπόψη μου και μη με προκαλείτε λοιπόν...".

Δημ: "Προφανώς αναφέρεστε σ' αυτό που σε εποχές "εκσυγχρονισμού" ο κ. πρωθυπουργός ονομάζει "σιδηρούν παραπέτασμα"".

Ρέππας: "Δεν ξέρω γιατί σας ενοχλεί αυτό"...

Βέβαια, αν ο κ. Ρέππας δεν ξέρει γιατί ενοχλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας γίνεται προαγωγός της φρασεολογίας και των αντιλήψεων των αρχιτεκτόνων του ψυχρού πολέμου και του αντικομμουνισμού, τότε ας μείνει στην άγνοιά του...

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως, κλείνοντας τις τοποθετήσεις του ο κ. Ρέππας... ενημέρωσε πως με τα όσα λέει εκφράζει το "νέο ΠΑΣΟΚ", αφού "το νέο ΠΑΣΟΚ έχει τις ρίζες του σε αυτό που καλείται "παλαιό ΠΑΣΟΚ""...

Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ