Πέμπτη 29 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά

Η προσοχή μας βρίσκεται στην ανάπτυξη ενός ρωμαλέου νεολαιίστικου και μαζικού κινήματος, που διεκδικώντας τα δικαιώματα της νεολαίας που τα στερεί η πολιτική της κυβέρνησης και ΕΕ, θα διαδίδει πλατιά το σύνθημα, "όχι σε όλα τα ναρκωτικά". Αυτό τόνισε, ανοίγοντας τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός,ενώ αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει η ΚΝΕ στα πλαίσια του 23ου Φεστιβάλ και οι οποίες θα είναι αφιερωμένες στην πάλη κατά όλων των ναρκωτικών. Ο Ν. Σοφιανός είπε συγκεκριμένα:

"Το θέμα μας δεν είναι μόνο οι θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα ναρκωτικά, γιατί το ενδιαφέρον του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά δεν ξεκινάει σήμερα, δεν ξεκινάει με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού αναπληρωτή των Εξωτερικών, τις απαράδεκτες και επικίνδυνες δηλώσεις με τις οποίες νομιμοποιεί στην κυριολεξία στη συνείδηση της νεολαίας τη χρήση των ναρκωτικών.

Το Κόμμα μας και η Οργάνωσή μας, η ΚΝΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα έχει καταθέσει και στη Βουλή και στο ίδιο το λαϊκό κίνημα τις θέσεις της, ολοκληρωμένες θέσεις για όλο το πρόβλημα των ναρκωτικών, ξεκινώντας από την πρόληψη, που ένα μέρος της είναι και η ενημέρωση της νεολαίας, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για τη θεραπεία, την επανένταξη και φυσικά για την καταστολή του εμπορίου των ναρκωτικών, με όλες τις προεκτάσεις τις οποίες έχει με το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο.

Το έντονο ενδιαφέρον αυτή την περίοδο για το θέμα των ναρκωτικών ξεκίνησε από τη μεριά μας, ζητώντας την παραίτηση του υπουργού κ. Παπανδρέου, λόγω των δηλώσεων που έκανε, οι οποίες ουσιαστικά νομιμοποιούν στη συνείδηση της νεολαίας τη χρήση των ναρκωτικών, εθίζουν τη νεανική σκέψη και εθίζουν συνολικότερα την κοινωνία στο συμβιβασμό με το πρόβλημα των ναρκωτικών.

Σε απάντηση αυτών των φυσιολογικών δηλώσεων του ΚΚΕ, είχαμε μια απαράδεκτη οξύτατη επίθεση στο όνομα της δημοκρατίας, από γνωστούς δημοσιογράφους, από γνωστά κέντρα, τα οποία όλο το προηγούμενο διάστημα μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών.

Πιστεύουμε ότι αυτή η επίθεση γίνεται γιατί πραγματικά δεν μπορούν να πείσουν την κοινωνία για τις θέσεις τους, γι' αυτό καταφεύγουν στις κραυγές περί δημοκρατίας, για να στριμώξουν υποτίθεται το ΚΚΕ για τις καθαρές θέσεις που πήρε και που έχει φυσικά γύρω από το πρόβλημα των ναρκωτικών και για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Εμείς στα πλαίσια αυτά προσπαθούμε να ανοίξουμε τη συζήτηση στη νεολαία και στους εργαζόμενους, προσπαθούμε οι θέσεις μας που βρίσκουν μια πλατιά απήχηση στην κοινωνία και στη νεολαία, να φτάσουν παντού, να γίνουν αντικείμενο προβληματισμού, αλλά όχι μόνο, να γίνουν αντικείμενο διεκδίκησης, να μπορέσουν να ωθήσουν την ανάπτυξη ενός κινήματος ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, την ανάπτυξη ενός κινήματος που θα βάζει φραγμό στις μεθοδεύσεις για τη νομιμοποίηση της χρήσης, για τον τεχνητό και αντιεπιστημονικό διαχωρισμό περί μαλακών και σκληρών ναρκωτικών και φυσικά πιστεύουμε ότι κάνοντας την υπόθεση των ναρκωτικών υπόθεση της νεολαίας, του κινήματός της και του μαζικού εργατικού λαϊκού κινήματος, μπορούμε πραγματικά να φέρουμε σημαντικά αποτελέσματα, μπορούμε πραγματικά να βάλουμε ταφόπλακα σ' αυτά τα σχέδια, τα οποία πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθούν.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ενημέρωσης και αξιοποιώντας το μοναδικό θεσμό που έχει η ΚΝΕ, το θεσμό του Φεστιβάλ, της πολιτικής και πολιτιστικής συζήτησης και προβολής στη νεολαία, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά εκδηλώσεις την επόμενη βδομάδα σε δήμους της Αθήνας και του Πειραιά, με αιχμή τη συζήτηση γύρω από το πρόβλημα των ναρκωτικών, την προβολή της αντίθετης άποψης, η οποία όχι μόνο δεν προβάλλεται, αν και είναι κυρίαρχη στην κοινωνία, αλλά συκοφαντείται ασύστολα από μια σειρά χώρους και κύκλους, οι οποίοι διαπλέκονται και οι οποίοι έχουν σαν στόχο τη νομιμοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών.

Οι 5 εκδηλώσεις αυτές θα γίνουν σε περιοχές της Αθήνας, στο Αιγάλεω, στο Χαλάνδρι, στην Ηλιούπολη, στην Κυψέλη και στην Καλλιθέα και μια εκδήλωση στον Κορυδαλλό, στον Πειραιά, εκδηλώσεις που γίνονται σε περιοχές που είναι οξύτατο το πρόβλημα των ναρκωτικών, της διακίνησης και της επέκτασής τους σε νέες ηλικίες.

Αυτές οι εκδηλώσεις θα αποτελέσουν αφορμή συζήτησης με τις θεραπευτικές κοινότητες, με μαζικούς φορείς της νεολαίας, 15μελή, συλλόγους πολιτιστικούς και αθλητικούς των νέων, αλλά και φορείς του μαζικού κινήματος των περιοχών και θα συνδυαστούν και με πολιτιστικό πρόγραμμα που θα γίνει σε αρκετές από αυτές σε συνεργασία με σχήματα τα οποία έχουν οι θεραπευτικές κοινότητες.

Φυσικά αυτές οι εκδηλώσεις δεν είναι το άπαν για μας. Η προσοχή μας βρίσκεται στην ανάπτυξη ενός ρωμαλέου νεολαιίστικου και μαζικού κινήματος, που διεκδικώντας τα δικαιώματα της νεολαίας που τα στερεί η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα υψώνει κι ένα τείχος, θα διαδίδει πλατιά στη νεολαία τον αγώνα και το σύνθημα "Οχι σε όλα τα ναρκωτικά"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ