Τρίτη 3 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Χ. Ζαχαρόγιαννης πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Με την υποστήριξη έξι παρατάξεων και την υπερψήφιση από δέκα συμβούλους εκλέχτηκε πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ο Χ. Ζαχαρόγιαννης,στέλεχος της "Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών",ενώ συμπληρώθηκαν και οι άλλες θέσεις του προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης.

Η μη συγκρότηση σε σώμα του δεκαπενταμελούς προεδρείου για μεγάλο χρονικό διάστημα - οι εκλογές έγιναν τον περασμένο Δεκέμβρη - οφειλόταν στην άκαμπτη στάση της ΠΑΣΚ. Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ - που έγινε την περασμένη Κυριακή - η "Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών" (ΑΡΣΙ) - που έχει δύο έδρες στο ΔΣ - πρότεινε τη συγκρότηση ενός αγωνιστικού προεδρείου, με πρόεδρο το Χ. Ζαχαρόγιαννη, με το σκεπτικό ότι το προσεχές εξάμηνο θα είναι καθοριστικό και θα στιγματίσει την πορεία, τόσο του δημόσιου συστήματος υγείας όσο και τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Με την πρόταση της ΑΡΣΙ συμφώνησαν οι παρατάξεις ΔΗΚΝΙ (με τρεις έδρες), "Προοπτική" (με μία έδρα), "Νέοι Γιατροί" (με μία έδρα) και η "Ανοιξη Νοσοκομειακών Γιατρών" (ΑΝΙ).

Η ΔΗΠΑΚ - έχει δύο έδρες - αποδέχτηκε την πρόταση και εκλέχτηκε πρόεδρος ο Χ. Ζαχαρόγιαννης. Η υποψήφια της ΠΑΣΚ - και μέχρι τώρα πρόεδρος - πήρε μόνο τις ψήφους της παράταξής της (4 ψήφοι), ενώ υπήρξε και μία λευκή ψήφος (Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών).

Στις άλλες θέσεις του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ εκλέχτηκαν: Αντιπρόεδρος: Γ. Ελευθερίου ("Νέοι Γιατροί"). Γενικός Γραμματέας: Στ. Τσούκαλος (ΔΗΚΝΙ). Ειδικός Γραμματέας: Κ. Καρπούζος (ΑΝΙ) και ταμίας: Ι. Πολυθοδωράκης ("Προοπτική").


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ