Τρίτη 3 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λαϊκό μέτωπο κατά των ναρκωτικών
  • Επιτροπή Μαζικών Φορέων, για το συντονισμό της δράσης, δημιουργήθηκε στην Πάτρα
  • Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου

Με στόχο το συντονισμό των προσπαθειών για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, για την οποία "απαιτείται παρέμβαση του οργανωμένου λαϊκού παράγοντα", συστάθηκε πρόσφατα Επιτροπή Πρωτοβουλίας Μαζικών Φορέων της Πάτρας. Την ερχόμενη Πέμπτη, στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, διοργανώνει σύσκεψη με θέμα το συντονισμό του αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά. Η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, σημειώνει πως "η κυβέρνηση, μέσα από τις νέες δηλώσεις του πρωτοκλασάτου υπουργού της Γ. Παπανδρέου, προωθεί και μεθοδεύει μια νεολαία μαστουρωμένη. Αυτή είναι η "εκσυγχρονιστική" προοπτική για τους νέους: χασίσι - μαστούρα - κοιμισμένες συνειδήσεις - εξαρτημένη σκέψη. Πειθήνια μάζα η νέα γενιά, στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου".

"Δε θα τους κάνουμε τη χάρη, η ναρκο-υποταγή δε θα περάσει", τονίζει η Επιτροπή, υπογραμμίζοντας: "Το μήνυμα που δίνουμε όλοι εμείς είναι ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε μόνο σε καταγγελίες, αλλά θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με ένα λαϊκό μέτωπο αντίστασης, γιατί τα παιδιά μας τα θέλουμε με καθαρό μυαλό για να παλέψουν το μέλλον που τους επιφυλάσσουν". Τέλος η Επιτροπή επισημαίνει ότι οι τοπικοί φορείς (δήμος, νομαρχία, Εργατικό Κέντρο, σωματεία) έχουν χρέος να τοποθετηθούν καθαρά στο ζήτημα". Την ανακοίνωση υπογράφουν οι: Μασμανίδης Αρτέμης πρόεδρος του ΔΣ του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Πάτρας, Κατηφόρης Σπύρος, Μπενέτος Θόδωρος, Πετεμτζή Σοφία, Καταπόδης Ηλίας και Αγγελέτος Αντώνης μέλη του ΔΣ του Παμμικρασιατικού, Πουρνατζής Πέτρος πρόεδρος του Θεατρικού Θιάσου "ΠΟΡΕΙΑ", Φανός Δημήτρης πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Αλεξιώτισσας, Κατσιγιάννης Χαρίλαος πρόεδρος Πολ. Συλλόγου Αγ. Αικατερίνης, Χριστόπουλος Κώστας πρόεδρος Πολ. Συλλόγου Βλατερού, Κοντογιώργης Σπύρος πρόεδρος ΑΠΣ "ΑΡΗΣ" Πατρών, Γεροπαναγιώτη Λένα μέλος του 15μελούς του 4ου ΓΕΛ, Ασπρούλιας Παναγιώτης μέλος 15μελούς του 7ου ΓΕΛ, Ριζόπουλος Βελισσάριος, Τσουκαλά Διαμάντω, Πολίτη Ρούλα, Χρυσανθακοπούλου Αγγελική, Σκαρτσιάρη Αναστασία, Πεσματζόγλου Βασίλης, Μαστρογιαννοπούλου Μαρία, Ασπρούλια Σοφία, Μανωλάτου Λούλα, Κατηφόρη Ανθούλα, Λαγδάς Ανδρέας και Αρβανιτάκη Ρίτα.

Καταδικάζουν

Την πρόσφατη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, για τα ναρκωτικά, καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους διάφορες οργανώσεις και σύλλογοι της χώρας μας.

  • Το ΝΣ Ιωαννίνων της ΚΝΕ, με το σύνθημα "Οχι σε όλα τα ναρκωτικά, αγωνιζόμαστε για μια ζωή δίχως ναρκωτικά και όχι για μια λιγότερο αφόρητη ζωή", διοργανώνει στο Φρόντζο - στις 28 Ιούνη - συναυλία κατά των ναρκωτικών. "Ελα μαζί μας ν' αγωνιστούμε και να τραγουδήσουμε για έναν κόσμο χωρίς τη σκιά του θανάτου των ναρκωτικώνν γιατί "τις πιο ωραίες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα"", τονίζει το ΝΣ Ιωαννίνων της ΚΝΕ. Υπογραμμίζει τέλος πως την κύρια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση τη φέρνει το κράτος, καθώς δεν εξασφαλίζει στη νεολαία μόρφωση, εργασία, δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, αντίθετα προσφέρει ανεργία, ιδιωτική "ελεύθερη" εκπαίδευση, άγχος, ανασφάλεια και κοινωνικό αποκλεισμό.
  • "Δεν είναι δυνατόν υπουργός να διαφημίζει το χασίς... ", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Παράρτημα Πετραλώνων - Θησείου και Πάνω Σφαγείων της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ). Οι αντιστασιακοί επισημαίνουν πως η δήλωση του Γ. Παπανδρέου έχει αναστατώσει τους γονείς της περιοχής τους και αναφέρουν: "Στο πεδίο της πάλης για το χτύπημα των ναρκωτικών, εμείς που μεγαλώνουμε τα παιδιά των παιδιών μας, συνειδητά θα αντισταθούμε για να πλαστεί μια κοινωνία όχι μεθυσμένη, αλλά μια κοινωνία που να αποκρούει τα ναρκωτικά, να είναι σίγουρη για το μέλλον της, που θ' αγωνίζεται για κατακτήσεις προόδου και ειρήνης".
  • Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Γυμνασίου επισημαίνει πως "οι αντιλήψεις αυτές πρέπει να καταδικάζονται, πολύ περισσότερο όταν προέρχονται από υπουργούς που έχουν μάλιστα διατελέσει και υπουργοί Παιδείας". Το ΔΣ του Συλλόγου αντιτίθεται στις θεωρίες περί σκληρών και μαλακών ναρκωτικών, αντιτίθεται σε κάθε ναρκωτική ουσία ή θεωρία που χαλιναγωγεί τη συμπεριφορά και τη συνείδηση της νεολαίας, ενώ τονίζει πως το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι πρόβλημα κοινωνικό και στα πλαίσια αυτά πρέπει να αντιμετωπιστεί.
  • Ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Αλίμου, Αργυρούπολης, Ελληνικού "Ο Θουκυδίδης" υπογραμμίζει πως αγώνας για την προστασία της νεολαίας από τα ναρκωτικά σημαίνει και αγώνας ενάντια σε κάθε απόπειρα διαχωρισμού τους, ενώ ζητά από την κυβέρνηση να καταδικάσει τις απόψεις του Γ. Παπανδρέου, γιατί "κάθε ανοχή σε παρόμοιες απόψεις σημαίνει σιωπηλή αποδοχή", αλλά και την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.
  • Τέλος για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αρτας τονίζει: "Το μυαλό μας, τη σκέψη μας δε θα την κάνουμε λίπασμα ναρκωτικών. Καλούμε τη νεολαία, τους γονείς να σταθούν αντιμέτωποι σ' αυτή την απειλή, καλούμε την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση".
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδράσεις στο επικίνδυνο ναρκω-νομοσχέδιο (2012-01-25 00:00:00.0)
Η χρήση του χασίς προθάλαμος για τη χρήση ηρωίνης (1997-05-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1997-05-25 00:00:00.0)
Κύμα αντιδράσεων από εργατικά σωματεία (1997-05-24 00:00:00.0)
Υπουργός πλασάρει τη ναρκοϋποταγή (1997-05-22 00:00:00.0)
Αποσπασματική η αντιμετώπιση (1996-11-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ