Τρίτη 3 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνέδριο δημοτικής ραδιοφωνίας

Εντονη ανησυχία εκφράστηκε, για το ρόλο και τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, χτες, στο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικής Ραδιοφωνίας, στο οποίο μετέχουν όλοι οι ραδιοσταθμοί. Οι δημοτικοί ραδιοσταθμοί παραμένουν αστήρικτοι από την κεντρική διοίκηση, με αποτέλεσμα πολλοί να μην εκπέμπουν λόγω οικονομικών δυσκολιών, ενώ όλοι λειτουργούν χωρίς άδεια, προκαλώντας χάος στα ερτζιανά, καθώς ακόμα δε δόθηκαν άδειες, κάτι που υποτίθεται "θα" κάνει το νέο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που κι αυτό δε διορίστηκε ακόμα.

Κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου, ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για "ακατέργαστη ενημέρωση από τα ΜΜΕ, που αντί να πληροφορεί, αποπροσανατολίζει" και "ποδηγέτηση της ενημέρωσης προς εξυπηρέτηση της εκάστοτε οικονομικής ή πολιτικής εξουσίας" και πρότεινε "δημιουργία Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημοτικής Ραδιοφωνίας", "συντονιστή" τωνδημοτικών ραδιοσταθμών. Ο υπουργός Τύπου, έταξε πάλι "νέα περίοδο άνθησης όταν δοθούν οι άδειες και σταματήσουν οι άκρατες ελευθεριότητες τμήματος της ιδιωτικής ραδιοφωνίας με τη λεηλασία της μπάντας των FM".

Η Ελ. Γλύκατζη - Αρβελέρ τόνισε ότι η ακροαματικότητα πρέπει να εξετάζεται από ποιοτική και όχι ποσοτική άποψη και σημείωσε τον κίνδυνο "αποξένωσης των ακροατών από την πολιτιστική κληρονομιά τους". Ο Μ. Εβερτ είπε ότι η ραδιοτηλεόραση "γέρασε ποιοτικά" και "κανείς δε γνωρίζει ποιος εργολάβος ή προμηθευτής του δημοσίου κρύβεται πίσω από κάθε μεταδιδόμενο μήνυμα". Ο Α. Ανδριανόπουλος μίλησε για "πληροφόρηση στα χέρια μηχανισμών και ιδιωτικών μονοπωλίων που θησαυρίζουν με μοχλό το κράτος" και "τρομοκρατία των μικροφώνων", προς "εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων".

Μεταξύ των θεμάτων του συνεδρίου, που λήγει σήμερα, είναι: "10 χρόνια ελεύθερο ραδιόφωνο. Πολυφωνία ή ένα ακόμα ραδιόφωνο εξουσίας; ", "Νομικό καθεστώς: τι λύνει ο νόμος και τι παραμένει άλυτο; ", "Το παρόν και το μέλλον της ραδιοφωνίας, ιδιαίτερα της δημοτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ