Τρίτη 3 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Φονιάς" του Υμηττού η περιφερειακή

Προσπάθεια για να αποτραπεί η καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης, από την επιφανειακή χάραξη της περιφερειακής λεωφόρου του Υμηττού, καταβάλλουν ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τη διάσωση του Υμηττού και φορείς της πόλης. Με ανακοίνωσή τους, οι φορείς της πόλης και ο δήμαρχος εκφράζουν τις έντονες ανησυχίες τους και επισημαίνουν τους κινδύνους που αφορούν στην ανοικοδόμηση της Β Ζώνης του Υμηττού. Κάτι που θα σημαίνει και την καταστροφή ενός από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου που απέμειναν στο Λεκανοπέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος της πόλης και ερευνητική ομάδα του Πολυτεχνείου που συνέταξε σχετική μελέτη, προτείνουν την κατασκευή της λεωφόρου σε σήραγγα, πρόταση που δεν αποδέχεται το ΥΠΕΧΩΔΕ. Αντίθετα, με την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή από το ΥΠΕΧΩΔΕ τον περασμένο Σεπτέμβρη, δόθηκε το "πράσινο φως" για την ανοικοδόμηση 31 στρεμμάτων δασικής έκτασης για στέγαση των υπηρεσιών του ερευνητικού κέντρου "Δημόκριτος".

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διάσωση του Υμηττού και με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, ο δήμος και σύλλογοι της περιοχής διοργανώνουν συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο "Τιτάνια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ