Τρίτη 3 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
23Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Αντίσταση στην αποχαύνωση και στην υποταγή

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις ενάντια στα ναρκωτικά σε Αιγάλεω, Κυψέλη, Χαλάνδρι, Κορυδαλλό, Καλλιθέα και Ηλιούπολη

Το πρόβλημα των ναρκωτικών θα βρεθεί στο επίκεντρο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" που πραγματοποιούνται το επόμενο διάστημα στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, με ομιλητές στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να φέρουν τους νέους σε επαφή με την άλλη άποψη, την άποψη που λέει ΟΧΙ στην αποποινικοποίηση και το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε "σκληρά" και "μαλακά".

"Οχι σε όλα τα ναρκωτικά, αντίσταση στην αποχαύνωση και στην υποταγή", είναι το κεντρικό σύνθημα των 6 εκδηλώσεων της ΚΝΕ, στις οποίες θα παραβρεθούν και θα συζητήσουν με τους παρευρισκόμενους εκπρόσωποι του ΕΣΥΝ και του 18 ΑΝΩ, ενώ θα περιλαμβάνουν και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ερασιτεχνικά μουσικά σχήματα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

- Πέμπτη 5 Ιούνη, στο Αιγάλεω (πλατεία Εσταυρωμένου) με ομιλητή τον Σπ. Στριφτάρη,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Παρασκευή 6 Ιούνη, στην Κυψέλη (κεντρική πλατεία) με ομιλητή τον Μπ. Αγγουράκη,βουλευτή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ,

- Σάββατο 7 Ιούνη, στο Χαλάνδρι (κεντρική πλατεία) με ομιλητή τον Γ. Μαυρίκο,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Σάββατο 7 Ιούνη, στον Κορυδαλλό (Περιβολάκι), με ομιλήτρια τη Χρ. Παναγιωτακοπούλου,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέα τουΣυμβουλίου Πόλης Πειραιά της ΚΝΕ.

- Δευτέρα 9 Ιούνη, στην Καλλιθέα (πλατεία Δαβάκη) με ομιλητή τον Σπ. Χαλβατζή,μέλος του ΠΓ.

- Τετάρτη 11 Ιούνη, στην Ηλιούπολη (κεντρική πλατεία) με ομιλητή τον Ν. Σοφιανό,γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

Επίσης αυτή την εβδομάδα πραγματοποιούνται προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στη ΣΕΛΕΤΕ - την Πέμπτη 5 Ιούνη - με θέμα την Ειρήνη και την ίδια μέρα στην Πάτρα, στο θέατρο της φοιτητικής εστίας, όπου η Σπουδάζουσα Πάτρας θα πραγματοποιήσει την προφεστιβαλική της εκδήλωση.

Διήμερες εκδηλώσεις στους Αγ. Αναργύρους

"Δράση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Δράση για τη ζωή".Με αυτό το θέμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο, το διήμερο της προφεστιβαλικής εκδήλωσης που έγινε στους Αγ. Αναργύρους.

Την πρώτη μέρα η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ανάκασσας. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο γραμματέας της ΟΒ Αγ. Αναργύρων, Δ. Θεοδωρόπουλος,τόνισε ότι η φυγή δεν είναι η λύση, προτρέποντας τη νεολαία: "η ομορφιά στη ζωή είναι η ορμή και η διεκδίκηση, όχι τα θολά βλέμματα, τα σκόρπια πεταμένα κορμιά στις πλατείες και τα πάρκα. Οποιος περιορίζει το δικαίωμα των νέων να σκέπτονται και να ζουν σαν νέοι άνθρωποι, δεν μπορεί να αντιμετωπίζει την εξάπλωση των ναρκωτικών, γιατί αντίθετα θέλει τους νέους στον κόσμο της εξάρτησης και της παθητικότητας. Αγωνιζόμαστε για μια ζωή δίχως ναρκωτικά και όχι για μια λιγότερο αφόρητη ζωή".

Το Σάββατο η εκδήλωση έγινε στην πλατεία των Αγ. Αναργύρων με το ίδιο θέμα και με ομιλητή τον Λάζαρο Μυλωνά,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. "Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ αποτελεί ένα μεγάλο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός, μια όαση, έναν πνεύμονα ζωής για τη νεολαία της πατρίδας μας απέναντι στα πολιτιστικά σκουπίδια, την ιδεολογία του ατομισμού και της μαστούρας που σήμερα προβάλλεται επίσημα και δίχως ντροπή από υπουργούς και βουλευτές", τόνισε ο Λ. Μυλωνάς.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου είπε: "Για άλλη μια φορά με κατηγορηματικό τρόπο τονίζουμε ότι αυτός ο κύριος δεν μπορεί να είναι υπουργός, δεν μπορεί να αξιοποιεί τη δημόσια θέση του για να προβάλλει κατ' επανάληψη τέτοιες σκοταδιστικές, επικίνδυνες και απαράδεκτες απόψεις. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός έχει μεγάλη πολιτική ευθύνη. Η προβολή και ανοχή τέτοιων απόψεων και ιδιαίτερα από κυβερνητικά στελέχη σημαίνει τουλάχιστον πολιτική ανοχή απέναντι στο φαινόμενο της ναρκομανίας και προετοιμάζουν το έδαφος για την πλήρη νομιμοποίηση της αποχαύνωσης της νεολαίας".

"Η μαριχουάνα και η ηρωίνη - σημείωσε ο ομιλητής - επιδρούν στο κεντρικό νευρικό σύστημα του ανθρώπου, οδηγούν στη σωματική και ψυχική εξάρτηση, οδηγούν στην υποδούλωση της σκέψης του ανθρώπου. Γι' αυτό δεν μπορεί να γίνει κανένας τεχνητός διαχωρισμός".

"Το κατεστημένο φοβάται τη νεολαία, ιδιαίτερα όταν ο ριζοσπαστισμός συναντιέται με το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα. Τα ναρκωτικά διώχνουν τη νέα γενιά από την κοινωνική και πολιτική δράση, "αποκοιμίζουν", "νεκρώνουν" το ριζοσπαστισμό και τη σκέψη τους σπρώχνοντας με τη βία τη νεολαία στο περιθώριο των κοινωνικών - πολιτικών εξελίξεων. Η ΚΝΕ δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστεί με μια τέτοια προοπτική. Γι' αυτό λέμε από θέση αρχής: ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά", κατέληξε στην ομιλία του ο Λ. Μυλωνάς.

Και τις δύο μέρες λειτούργησε έκθεση βιβλίου, ενώ μετά τις ομιλίες ακολούθησε γλέντι με ερασιτεχνικά συγκροτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ