Τρίτη 3 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ
Μαζική η καταδίκη της κυβερνητικής πρακτικής

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις καταδίκης της κυβερνητικής επιχείρησης ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης των αγωνιστών αγροτών από μαζικούς φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις, με αφορμή τη μεθοδευμένη καταδίκη των αγροτών και των μελών της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής.

Στον κατάλογο των μαζικών φορέων και οργανώσεων που τάσσονται κατά της ποινικοποίησης των αγώνων και συμπαραστέκονται στους διωκόμενους αγρότες προστίθενται: Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών - Τύπου και Συναφών Επαγγελμάτων και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα πως "οι ιθύνοντες παράγοντες στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι βρήκαν τον "εκσυγχρονισμένο" τρόπο για να σταματήσουν τους αγώνες των αγροτών. Εάν όμως η σημερινή κυβέρνηση πιστεύει πως με την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων μπορεί να τους σταματήσει, είναι βαθιά νυχτωμένη και αυτή και τα μεγάλα συμφέροντα που εκπροσωπεί. Οι κοινωνικές εκρήξεις και οι αγώνες είναι μπροστά, είναι παράγωγα της αντεργατικής και αντιαγροτικής πολιτικής που καθ' υπαγόρευση εφαρμόζει η κυβέρνηση".

Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων επισημαίνει ότι η τρομοκρατία των αγροτοδικείων είναι καταδικασμένη στη συνείδηση των εργαζομένων, αναφέροντας συγκεκριμένα: "Στέλνουμε μήνυμα προς όλους αυτούς που μεθοδεύουν το χτύπημα των λαϊκών αγώνων κατά της κυβερνητικής πολιτικής και της πολιτικής του Μάαστριχτ - Ευρωπαϊκής Ενωσης ότι τα σχέδιά τους δε θα περάσουν".

Η ΟΑΣ Κέρκυρας τονίζει ότι με αυτές τις μαζικές διώξεις των αγροτών η κυβέρνηση γράφει μια μοναδική μαύρη σελίδα αυταρχισμού και τρομοκρατίας στη νεότερη ιστορία του αγροτικού και γενικότερα του μαζικού λαϊκού κινήματος. Καταλήγοντας η ανακοίνωση της ΟΑΣ Κέρκυρας υπογραμμίζει ότι ο ενωμένος αγώνας της αγροτιάς πολύ σύντομα θα δώσει την πρέπουσα απάντηση στην κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ