Τρίτη 3 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερευνα για "στημένο" ρεπορτάζ

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε χτες στην Ασφάλεια ο εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας Γ. Κολιοκώστας,με αφορμή καταγγελία, που είχε γίνει στον ίδιο την περασμένη Παρασκευή, αλλά και τα σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο για "στημένο" ρεπορτάζ του "Σκάι".

Σύμφωνα με την καταγγελία, που έφτασε μεν ανώνυμα στον εισαγγελέα, προερχόταν όμως κατά πάσα πιθανότητα από το χώρο του εν λόγω σταθμού, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τετάρτης 25 Ιούνη παρουσιάστηκε ένας Ρουμάνος ως δήθεν θύμα παιδικής πορνείας. Ο δημοσιογράφος του σταθμού Δημ. Αλικάκος,που είχε επιμεληθεί το ρεπορτάζ, όχι μόνο το "κατασκεύασε" εξ ολοκλήρου, αλλά χρησιμοποίησε ακόμα και σωματική και ψυχολογική βία εις βάρος του αλλοδαπού για να υποστηρίξει όσα του είχε υπαγορεύσει πιο πριν. Συγκεκριμένα, εμφανίστηκε στο νεαρό Ρουμάνο σαν αστυνομικός και με την απειλή της απέλασης τον ανάγκασε να τον ακολουθήσει στις εγκαταστάσεις του "Σκάι". Εκεί τον κακοποίησε, προκειμένου να "αποκαλύψει" με την πλάτη στο φακό ότι είχε πέσει θύμα παιδικής πορνείας!

Οταν πληροφορήθηκε η διεύθυνση του σταθμού ότι ο εισαγγελέας έχει ενημερωθεί για το περιστατικό, έσπευσε να το χαρακτηρίσει σαν "κακοήθη φάρσα", με στόχο τη δυσφήμηση του "Σκάι". Ολα ξεκίνησαν - κατά την άποψη των υπευθύνων του σταθμού - από ένα αστείο, που έκανε ο συντάκτης του ρεπορτάζ με συναδέλφους του. Κάποιος από αυτούς τον ρώτησε πώς κατάφερε τον Ρουμάνο να έρθει και να μιλήσει στην κάμερα και αυτός απάντησε "αστειευόμενος" ότι προσποιήθηκε τον αστυνομικό...

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστούν ως μάρτυρες ο συντάκτης του ρεπορτάζ, οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού "Σκάι", μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και δημοσιογράφοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ