Τρίτη 3 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ
Τα νεκροταφεία έγιναν και ρετιρέ!

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε την Κυριακή

Να απομακρυνθούν τα νεκροταφεία Καλλιθέας - Ν. Σμύρνης και Π. Φαλήρου, ζητούν οι κάτοικοι που γειτονεύουν με αυτά και για το λόγο αυτό την Κυριακή το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Τη συγκέντρωση - που έγινε έξω από τα νεκροταφεία στην οδό Σωκράτους - διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος "Ασύρματος", με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των αρμοδίων, ώστε να βρεθεί άμεσα μια λύση στο θέμα αυτό. Οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής προτείνουν ο χώρος των νεκροταφείων να αξιοποιηθεί για πράσινο και αθλοπαιδιές.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, εκπρόσωποι του συλλόγου και κάτοικοι επισκέφτηκαν το γραφείο των συνεργείων καθαριότητας του Δήμου Ν. Σμύρνης και έδωσαν προθεσμία στους υπεύθυνους ως την Παρασκευή για να καθαρίσουν το χώρο. Διαφορετικά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας την ερχόμενη Κυριακή θα μαζευτούν ξανά και θα πετάξουν τα μπάζα στο δρόμο.

Οπως κατήγγειλε, κατά τη συγκέντρωση, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Ζουμπάς,η κατάσταση στο χώρο γύρω από τα νεκροταφεία είναι απαράδεκτη, λόγω της ανεξέλεγκτης λειτουργίας τους. Δεν τηρείται κανένας όρος υγιεινής και σωστής λειτουργίας. Τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα από μπάζα, ανάμεσά τους στεφάνια και σάπια φέρετρα, ενώ σμήνη από κατσαρίδες, κουνούπια και ποντίκια έχουν κατακλύσει την περιοχή.

Το κακό, όμως, δε σταματά εκεί. Οι Δήμοι Ν. Σμύρνης και Π. Φαλήρου έχουν δημιουργήσει χώρους έξω από τα νεκροταφεία τους, όπου σταθμεύουν τα απορριμματοφόρα τους. Εκεί, μάλιστα, τα πλένουν, με αποτέλεσμα τα βρώμικα νερά να τρέχουν στους δρόμους ανεξέλεγκτα και σε πολλά σημεία να λιμνάζουν. Από την πλευρά του, ο Δήμος της Ν. Σμύρνης "επέκτεινε" το νεκροταφείο του, στις ταράτσες των κτιρίων που υπάρχουν μέσα, βάζοντας χώμα για να θάβονται και εκεί νεκροί! Οι "ρετιρέ τάφοι", όμως, έχουν δημιουργήσει προβλήματα στα κτίρια, τα οποία από το βάρος έχουν υποστεί ρωγμές.

Ο Αλέξης Παπαϊωάννου,επικεφαλής της "Δημοτικής Προοδευτικής Κίνησης" Π. Φαλήρου, κατά την ομιλία του, πρότεινε να βγει μια επιτροπή που θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το πρόβλημα να απασχολήσει και τη Βουλή. "Η κυβέρνηση πρέπει να αναθέσει το θέμα σε ειδική ομάδα επιστημόνων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τους εμπλεκόμενους φορείς, που θα μελετήσει το θέμα και θα προτείνει ολοκληρωμένη λύση, όπως έγινε για το ρυθμιστικό της Αθήνας και τη χωματερή".

Με τη μεταφορά των νεκροταφείων συμφωνεί και ο δήμαρχος Π. Φαλήρου Γεώργιος Χρυσοβερίδης,ο οποίος δήλωσε στο "Ρ": "Ηρθε ο καιρός να απομακρυνθούν όλα τα νεκροταφεία από την περιοχή, διότι ο οικιστικός ιστός έχει αναπτυχθεί. Ετσι λοιπόν, για λόγους ηθικούς, καθαριότητας και συναισθηματικούς, πρέπει να φύγουν από την περιοχή και γι' αυτό θα πρέπει να μεριμνήσει η πολιτεία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ