Τρίτη 3 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναθεώρηση σύμβασης για το "Παπαγεωργίου"

Σε αναθεώρηση της σύμβασης για το Νοσοκομείο Δυτικών Συνοικιών συμφώνησαν η κυβέρνηση και το Ιδρυμα "Παπαγεωργίου". Οσον αφορά τη σύνθεση του ΔΣ του Νοσοκομείου, τα τρία μέλη θα διορίζονται από το Ιδρυμα, τα άλλα τρία από την κυβέρνηση και ένα μέλος θα είναι κοινής αποδοχής. "Αγκάθι" στις σχέσεις των δύο πλευρών εξακολουθεί να είναι το ποιος θα έχει τον καθοριστικό ρόλο στο διορισμό του προέδρου του Νοσοκομείου.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά στη σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με θέμα την υπόθεση του Νοσοκομείου "Παπαγεωργίου".

Αν στο αμέσως επόμενο διάστημα δεν αποσταλεί η σύμβαση για αναθεώρηση στη Βουλή, το Νοσοκομείο δεν πρόκειται να λειτουργήσει ούτε στις αρχές του επόμενου χρόνου, υποστήριξε ο πρόεδρος της διορισμένης από το δικαστήριο προσωρινής διοίκησης του "Παπαγεωργίου", Ντ. Τριαρίδης. Επίσης εξέφρασε την ανησυχία του, μήπως μέσα στη σύγχυση που δημιουργείται το Νοσοκομείο "διολισθήσει" στον ιδιωτικό τομέα.

Στη σύσκεψη έγινε λόγος για διάφορα συμφέροντα που εμποδίζουν την έναρξη λειτουργίας ενός νοσοκομείου που το έχει απόλυτη ανάγκη η πόλη. Ο αντινομάρχης Μιχ. Λιάκος μίλησε για "βροχή σημειώσεων σε βουλευτές για ρουσφέτια". Στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος της ΚΟΘ του ΚΚΕ Γ. Τεμεκενίδης τόνισε ότι το Νοσοκομείο "Παπαγωεργίου" θα πρέπει να είναι Δημοσίου Δικαίου με τη συμμετοχή στο ΔΣ του Γ. Παπαγεωργίου. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για τις προσλήψεις. Επίσης την εκτίμησή του ότι το "Παπαγεωργίου" με το υπάρχον Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου θα "διολισθαίνει" όλο και περισσότερο σε ιδιωτικό Νοσοκομείο, έκανε ο εκπρόσωπος του συλλόγου ειδικευόμενων ιατρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ