Σάββατο 31 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η χρήση του χασίς προθάλαμος για τη χρήση ηρωίνης

Επίκαιρη Ερώτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον πρωθυπουργό, σχετικά με το διαχωρισμό των ναρκωτικών και τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών

Επίκαιρη Ερώτηση για τον πρωθυπουργό, σχετικά με το πρόβλημα των ναρκωτικών, με αφορμή τις γνωστές δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου και τις συζητήσεις για το διαχωρισμό τους σε "σκληρά" και "μαλακά", καθώς και την αποποινικοποίηση της χρήσης, ιδιαίτερα του χασίς,κατέθεσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Το κείμενο της Ερώτησης είναι το εξής:

"Τον τελευταίο καιρό με ένα μπαράζ δημοσιευμάτων, ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, συνεντεύξεων, δηλώσεων κτλ ζητείται επίμονα ο διαχωρισμός των ναρκωτικών σε "σκληρά" και "μαλακά" και η αποποινικοποίηση της χρήσης των "μαλακών" και ιδιαίτερα του χασίς. Μια τέτοια συζήτηση αφήνει στο απυρόβλητο τις βαθύτερες αιτίες που οδηγούν στην ψυχοσωματική εξάρτηση από τις ουσίες.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη αντίληψη, που πέρα από την αντιεπιστημονικότητά της, όσον αφορά στους κινδύνους για τη σωματική και ψυχική υγεία, κρύβει το γεγονός ότι η χρήση του χασίς αποτελεί τον προθάλαμο για τη χρήση ηρωίνης και άλλων "σκληρών" ναρκωτικών. Το πιο επικίνδυνο, όμως, είναι ότι αυτές οι απόψεις καλλιεργούν στην κοινωνία και ιδιαίτερα στη νεολαία, στάση ανοχής και αποδοχής της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Ωστόσο, ενώ η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της δηλώνει ότι δε συμμερίζεται αυτές τις απόψεις, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για μια ακόμα φορά δηλώνει ότι τα ναρκωτικά πρέπει να διαχωριστούν και να νομιμοποιηθεί η χρήση και η καλλιέργεια χασίς, δήθεν για προσωπική ανάγκη. Κατά συνέπεια ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απευθύνεται όχι μόνο στους χρήστες, αλλά και σε όλη τη νεολαία. Ετσι, ένα μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, εμφανίζεται να αξιοποιεί τη θέση του στην κυβέρνηση, προκειμένου να προπαγανδίσει επικίνδυνες απόψεις, τις οποίες η κυβέρνηση στην ουσία τις αντιπαρέρχεται βαφτίζοντάς τες "προσωπικές".

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. πρωθυπουργός ποία είναι τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν και πότε, ώστε η κυβέρνηση ανοιχτά και κατηγορηματικά να καταδικάσει αυτές τις απόψεις, καθώς και την πρακτική όσων αξιοποιούν τις θέσεις τους στην κυβέρνηση για να προπαγανδίσουν τις "προσωπικές" απόψεις;

Η βουλευτής Αλέκα Παπαρήγα"


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ