Σάββατο 31 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Δίχτυ" στα χέρια του Κ. Σημίτη

Κίνηση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του πρωθυπουργού αποτελεί το "δίκτυο διαλόγου και παρέμβασης για την Κεντροαριστερά", που παρουσίασε χτες τη φτωχή "ψαριά" του

Κίνηση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Κ. Σημίτη, με απευθείας, μάλιστα, καθοδήγηση από τον ίδιο, αποδείχτηκε το "δίκτυο διαλόγου και παρέμβασης για την Κεντροαριστερά". Ομως η "ψαριά", παρά την εξάμηνη προσπάθεια σε όλη τη χώρα, αποδείχτηκε εξαιρετικά φτωχή, αφού μόνο 150 στελέχη "δεύτερης διαλογής" προσυπογράφουν το κείμενο.

Επιπλέον απόδειξη ότι η κίνηση κατευθύνεται από τον πρωθυπουργό αποτελεί το γεγονός ότι το κείμενο που προσυπογράφουν είναι συρραφή αποσπασμάτων από ομιλίες του Κ. Σημίτη. Ενδεικτικά αναφέρουμε: "Η ισότιμη συμμετοχή στις διεθνείς, και ειδικότερα στις ευρωπαϊκές εξελίξεις είναι πια όρος επιβίωσης στις νέες συνθήκες". "Η κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη, η ισότητα, η Δημοκρατία, η ατομική ελευθερία ήταν και είναι ακριβώς οι αξίες που μας διαχωρίζουν από τις συντηρητικές προσεγγίσεις". "Σήμερα, ο νέος τρόπος ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη, βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων... προβάλει ως μεγάλη και επιτακτική προτεραιότητα"!

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παρ. Παρασκευόπουλος δήλωσε, μάλιστα, ότι "έχει ξεχωριστή βαρύτητα το ότι έχει μιλήσει ο Κ. Σημίτης για την Κεντροαριστερά και την κοινωνία των πολιτών"!

Απαντώντας στην ερώτηση πώς προσδιορίζουν το περιεχόμενο της Κεντροαριστεράς, είπε ότι "χρειαζόμαστε χρόνο για να το κάνουμε", αλλά αμέσως μετά πρόσθεσε ότι θέλουμε "μια σύγχρονη και δημοκρατική Αριστερά ως ένα πλειοψηφικό συνασπισμό εξουσίας". Αυτό ακριβώς, δηλαδή, που επιδιώκει και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την απουσία πρωτοκλασάτων στελεχών από τις λίστες του, ο επικεφαλής της κίνησης, Παρ. Παρασκευόπουλος, είπε ότι αν και ήθελαν στελέχη με υψηλή θέση στις κομματικές επετηρίδες δεν τα κατάφεραν, γιατί αυτά είχαν διαφορετική άποψη. Η πραγματικότητα είναι ότι τα στελέχη αυτά δεν επιθυμούν να συνταχθούν κάτω από την ομπρέλα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, αλλά επιθυμούν να διαπραγματευτούν απευθείας με τον Κ. Σημίτη. Η ίδια στάση χαρακτηρίζει και την ηγεσία του ΣΥΝ, η οποία έσπευσε να αποκηρύξει την κίνηση. Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το Γραφείο Τύπου του κόμματος "ο Συνασπισμός έχει τη δική του πολιτική" χαρακτηρίζοντας την όλη υπόθεση "ανακύκλωση των πρωτοβουλιών τύπου "Δημοκρατικής Συμπαράταξης"".

Παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να παίξουν το ρόλο της "προξενήτρας" και του "πολιορκητικού κριού", οι επικεφαλής της κίνησης δεν έκρυψαν ότι επιδιώκουν να διαδραματίσουν ρόλο ώστε να γίνει διάλογος μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιήσουν το φθινόπωρο πανελλαδική συνάντηση του "δικτύου", ένα φόρουμ για την Κεντροαριστερά, στην οποία θα καλέσουν όλες τις "παρεμφερείς πολιτικές δυνάμεις".

Π. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ