Σάββατο 31 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιατί δεν αποφασίζουν..;

"... Είναι θέμα καθαρά της πολιτείας. Οι κυβερνήσεις να αποφασίσουν ότι θέλουν να τελειώσουν. Δεν υπάρχουν μυστικά στον τόπο μας, δεν υπάρχουν φαντάσματα, δεν υπάρχουν μικρές ομάδες κρυμμένες κάπου...

... Δεν υπάρχουν στην ιστορία της Ελλάδας μικρές ομάδες, που να μπορέσουν να μείνουν τόσα χρόνια στην αφάνεια και να μην μπορέσει να φτάσει σ' ένα αποτέλεσμα η Αστυνομία. Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Δεν υπήρχαν ιστορικά και δε θα υπάρξουν ποτέ. Είναι ένας μύθος, που φτιάχτηκε πολύ ωραία και πολύ ωραία διατηρήθηκε... Δεν υπήρξε ποτέ "17 Νοέμβρη" με αυτή τη μορφή. Δεν είχαμε ποτέ στην Ελλάδα μια αριστερή τρομοκρατία, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες".

Οι δηλώσεις αυτές δημοσιεύτηκαν στις χτεσινές εφημερίδες και ανήκουν στη Μαίρη Μπόση, την πρώην επικεφαλής του Επιστημονικού Συμβουλίου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας. Δηλώσεις, που έχουν ιδιαίτερη σημασία, αφού οδηγούν σε εύλογα και κρίσιμα ερωτηματικά, για την αντιτρομοκρατική πολιτική και τακτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Πολύ περισσότερο, που η Μαίρη Μπόση σημειώνει, πως το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, δε δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, να πληροφορηθεί τα συμπεράσματα, στα οποία είχε καταλήξει παλιότερα το Επιστημονικό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ