Σάββατο 31 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Αλωνίζουν οι ξένες υπηρεσίες στη χώρα μας

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με τα φαινόμενα τρομοκρατίας

Επίκαιρη Ερώτηση για τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης κατέθεσε χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, σχετικά με τις δηλώσεις των πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων και εάν πρόκειται να υπάρξει αναπροσανατολισμός των ερευνών και όλης της δραστηριότητας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας προς τη σωστή κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας αναφέρει στη σχετική Επίκαιρη Ερώτηση:

"Η δολοφονία του Κ. Περατικού έφερε στην επιφάνεια τις τεράστιες ευθύνες που έχουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων 22 χρόνων, για τη συνεχιζόμενη ύπαρξη των φαινομένων τρομοκρατίας. Κι ενώ για άλλη μια φορά η Ελληνική Αστυνομία βρισκόμενη στο σκοτάδι, προχωρεί στις συνήθεις έρευνες που δεν οδηγούν σε αποτέλεσμα, οι ξένες μυστικές υπηρεσίες συνεχίζουν να "αλωνίζουν" στη χώρα μας, διαπλεκόμενες με τις ντόπιες υπηρεσίες ασφαλείας. Οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιώνονται από τις δηλώσεις δύο πρώην υπουργών Δημόσιας Τάξης. Συγκεκριμένα:

  • Ο κ. Σκουλαρίκης έχει δηλώσει ότι επί υπουργίας του είναι σίγουρος ότι η ΚΥΠ ή τμήμα της έβαζε βόμβες και ότι πιθανόν αυτό το "τμήμα" να υφίστανται ακόμη.
  • Ο κ. Παπαθεμελής, σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν η απομάκρυνσή του από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης συνδέεται με το ότι είχε "φτάσει κοντά σε τρομοκράτες", απάντησε: "Να ερωτηθεί ο Ισραηλινός και ο Αμερικανικός πρέσβης".
  • Επίσης, η κ. Μπόση,που διατέλεσε επί δυόμισι χρόνια επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου του υπουργείου Δημοσίας Τάξης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, δήλωσε: "Εχουμε ένα φαινόμενο, που δεν μπορούμε να το κατατάξουμε στην αριστερή τρομοκρατία της Ευρώπης... στα 22 χρόνια δε δικαιολογείται η μη εξάρθρωση αυτών των οργανώσεων... Η μόνη υπόθεση που μπορώ να κάνω εγώ, σαν άνθρωπος που μελετάει το φαινόμενο πάρα πολλά χρόνια, είναι ότι εξηγείται μέσα από τις ιστορικές δομές του Ελληνικού Κράτους... δε δέχομαι ότι υπάρχουν στεγανά και δεν υπάρχουν φαντάσματα. Η πολιτεία μπορεί να τελειώνει μια κι έξω με την 17 Νοέμβρη, αρκεί να το θελήσει".

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός πώς σχολιάζει αυτές τις δηλώσεις πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων και εάν πρόκειται να υπάρξει αποπροσανατολισμός των ερευνών και όλης της δραστηριότητας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας προς τη σωστή κατεύθυνση;"


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ