Σάββατο 31 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Απαντώντας χτες στη Βουλή, σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μήτσου Κωστόπουλου,ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τη συνέχιση ή όχι της έκδοσης του περιοδικού "Ραδιοτηλεόραση", αν και από το γενικότερο πνεύμα της τοποθέτησής του διαφάνηκε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται μάλλον στην προοπτική της διακοπής της έκδοσης του περιοδικού.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός αφού αναφέρθηκε στον εκρηκτικό, όπως τον χαρακτήρισε, ανταγωνισμό στο χώρο των τηλεοπτικών περιοδικών και στο ότι η "Ραδιοτηλεόραση" έχει ήδη έλλειμμα 400 εκατομμυρίων δρχ., είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την προοπτική του περιοδικού συνυπολογίζοντας τα νέα δεδομένα, σε συνδυασμό με τη μεταρρύθμιση και αναβάθμιση της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. "Η επιθυμία μας δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για να πάρουμε αποφάσεις" είπε στη δευτερολογία του ο Δ. Ρέππας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι τρία είναι τα ερωτήματα που η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει. Πρώτον, είναι χρήσιμο το περιοδικό; Κατά τη γνώμη του Κόμματος ο Μήτσος Κωστόπουλος είπε ότι αν και χρειάζεται βελτιώσεις, πράγματι είναι χρήσιμο.

Το δεύτερο ερώτημα αφορά το ποιοι είναι αυτοί που υποσκάπτουν την προσπάθεια να μείνει το περιοδικό στη ζωή; Προφανώς είναι οι ανταγωνιστές του που βέβαια κινούνται στο χώρο που ονομάζεται "διαπλεκόμενα", παρατήρησε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Από το δεύτερο ερώτημα και την προφανή του απάντηση γεννάται το τρίτο εύλογο ερώτημα: Θα επιτραπεί να μείνει ελεύθερο το έδαφος για να κλείσουν το περιοδικό οι ανταγωνιστές του ή θα ληφθούν κάποια μέτρα; "Εν κατακλείδι το θέλετε το περιοδικό ή όχι; Από εκεί και πέρα, άμα ξεκινήσουμε από αυτή την προσέγγιση δε χρειάζεται ούτε εσείς να γίνετε σωτήρες, ούτε εμείς. Να μεριμνήσετε να ζήσει το περιοδικό", τόνισε ο Μήτσος Κωστόπουλος.

Η ΕΡΤ πρέπει να ζήσει

Με την ευκαιρία της συζήτησης για το περιοδικό, ο βουλευτής του ΚΚΕ επανέλαβε τις πάγιες απόψεις του Κόμματος για το ρόλο και το χαρακτήρα της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. "Εμείς πιστεύουμε ότι δεν είναι ένα άταφο πτώμα. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Να παρεμποδίσει εκείνους που θέλουν να σκοτώσουν την ΕΡΤ. Η ΕΡΤ πρέπει να ζήσει και για πολιτικούς και για πολιτιστικούς και για άλλους λόγους. Η κυβέρνηση θα έχει μεγάλη ευθύνη στην περίπτωση που επιτρέψει να συμβεί το μοιραίο. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, χωρίς να σταματήσουμε την κριτική μας προς τις όποιες αδυναμίες ή παραλείψεις της κυβέρνησης, να ζήσει το ίδρυμα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ