Σάββατο 31 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι αγώνες και η ταξική πάλη φέρνουν πάντα αποτελέσματα

Μεγάλη και δυναμική η συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Βέροια

Η έντονη παρουσία της νεολαίας, ο παλμός και η δυναμικότητα του κόσμου, ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν τη συγκέντρωση, στην οποία μίλησε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,στην κεντρική πλατεία της Βέροιας "Εληά", την Πέμπτη το βράδυ.

Ο παλμός της νεολαίας δεν μπόρεσε να αφήσει αδιάφορη την Αλ. Παπαρήγα, που ξεκινώντας την ομιλία της τόνισε: "Στην περιοδεία μου στο Νομό Ημαθίας, συνάντησα ανθρώπους με ζωντάνια. Ανθρώπους που παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, έχουν ψηλά το κεφάλι". Και συνέχισε: "Σήμερα, εδώ σ' αυτήν την πλατεία, βλέπω νέους ανθρώπους, μαχητικούς και ζωντανούς. Αποτελείτε και είστε η γενιά που θα ανοίξει το δρόμο για νέες βαθιές πολιτικές αλλαγές. Αυτό είναι ακριβώς που φοβίζει και αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία και εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας. Είναι αυτοί που θέλουν να ποτίσουν τους νέους ανθρώπους με την ανοχή στα ναρκωτικά". Σ' αυτό το σημείο, το σύνθημα "Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι - μαζί με το λαό αντίσταση και πάλη", δόνησε την ατμόσφαιρα.

Η Αλ. Παπαρήγα συνεχίζοντας, υπογράμμισε: "σήμερα το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολιτικοί εκφραστές του, θέλουν να πείσουν το λαό ότι πρέπει να μάθει να ζει με τη φτώχεια, την ανέχεια, την ανεργία και τους πολέμους. Εμείς οι κομμουνιστές παλεύουμε και αγωνιζόμαστε για να μάθει να τα πολεμά με κάθε τρόπο. Πρέπει, συνέχισε, να συνειδητοποιήσει ο λαός κάτι που απέδειξε περίτρανα ο 20ός αιώνας. Οτι όταν ο εργαζόμενος εμπιστεύεται τη δύναμη, που διαθέτει, μπορεί να πετύχει κοινωνικές κατακτήσεις. Το πισωγύρισμα που βιώνουμε σήμερα ήρθε γιατί ο αγώνας δεν έφτασε στο τέλος. Πρέπει να ξέρουμε όμως, ότι οι αγώνες και η ταξική πάλη φέρνουν πάντα αποτελέσματα, που πρέπει να υπερασπιζόμαστε".

Σ' αυτό το σημείο της ομιλίας της, η ΓΓ του Κόμματος έκανε αναφορά και στον περιβόητο "κοινωνικό διάλογο". Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι "το ΚΚΕ απέχει απ' αυτόν το "διάλογο", γιατί δε θέλει να γίνει συνένοχος στην κατάργηση των κατακτήσεων των εργαζομένων. Η αποχή των κομμουνιστών από το "διάλογο", τάραξε τα ήρεμα νερά και έκανε γνωστό στους εργαζόμενους το αντιλαϊκό και αντεργατικό περιεχόμενό του. Οσοι είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν σ' αυτήν την πολιτική, συνέχισε, πρέπει να παλέψουν για τη δημιουργία ενός δημοκρατικού, λαϊκού μετώπου, που θα είναι έτσι οργανωμένο, ώστε στην πορεία του να μπορεί να ανατρέψει ακόμα και πολιτικούς συσχετισμούς".

Στη συνέχεια της ομιλίας της, αναφέρθηκε και στην παγκόσμια επίθεση του ιμπεριαλισμού απέναντι στους λαούς. Η Αλ. Παπαρήγα τόνισε: "η πρόσφατη επέμβαση στη γειτονική Αλβανία φανερώνει ότι το ΝΑΤΟ έχει γίνει ένας παγκόσμιος χωροφύλακας που διευρύνει διαρκώς τα όριά του. Οι ιμπεριαλιστές, όμως, είναι δυνατοί μόνο μπροστά στη μοιρολατρία των λαών, που αν όμως ξεσηκωθούν και αγωνιστούν κόντρα στη "νέα τάξη πραγμάτων", θα φανούν ανίσχυροι να επιβάλουν τα σχέδιά τους".

Κλείνοντας την ομιλία της, ανακοίνωσε πως το ΚΚΕ, με την ευκαιρία των 80 χρόνων ζωής του, στις 18 του Νοέμβρη θα οργανώσει έναν επίσημο εορτασμό που θα διαρκέσει ένα ολόκληρο χρόνο. "Με αφορμή αυτήν την επέτειο, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, οι κομμουνιστές πρέπει να έρθουν σε επαφή με το λαό και να ανοίξουν όλα τα ζητήματα που τον απασχολούν. Εργαλείο σ' αυτήν την προσπάθεια των κομμουνιστών θα είναι η καθημερινή επαφή με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και για τους νέους ανθρώπους και με τον ΟΔΗΓΗΤΗ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ