Τετάρτη 25 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Με την ίδια ορμή η απεργία

Με επιτυχία συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα χτες στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας η απεργία διαρκείας που έχουν κηρύξει οι γιατροί του, μην αντέχοντας πια τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο. Τα πάγια προβλήματα του Νοσοκομείου έχουν θύματα τόσο τους ίδιους τους γιατρούς και το προσωπικό του, που έχουν κυριολεκτικά "γονατίσει", όσο και τους ασθενείς που ταλαιπωρούνται αφού δεν επαρκεί για την εξυπηρέτηση τους - το έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές - η αυτοθυσία του ανθρώπινου δυναμικού.

Η απεργία συνεχίστηκε μαχητικά, οι γιατροί πέρασαν το προηγούμενο βράδυ στο Νοσοκομείο, έτοιμοι να αποκρούσουν στην πράξη την απειλή της διοίκησης του Νοσοκομείου ότι θα καλέσει τον εισαγγελέα αν δε σταματήσει η απεργιακή επιτροπή να αντιμετωπίζει μόνο τα υπερεπείγοντα περιστατικά.

Χτες η μέρα κύλησε χωρίς προβλήματα, το Νοσοκομείο δεν είχε εφημερία, ενώ δεν αντιμετωπίστηκε κανένα τακτικό χειρουργείο και δεν πραγματοποιήθηκε καμιά προγραμματισμένη ιατρική εξέταση, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων που έχριζαν όπως έκριναν οι γιατροί άμεσης παρέμβασης.

Να σημειώσουμε ότι οι γιατροί, που θα συμμετάσχουν και στην επερχόμενη απεργία που έχει κηρύξει η ΕΙΝΑΠ, αγωνίζονται να αλλάξει το σύστημα εφημερίας του Νοσοκομείου και να ενταχθεί άμεσα σε μια απ' τις τέσσερις ομάδες νοσοκομείων της Αθήνας, ώστε να εφημερεύει ανά τετραήμερο, αντί μέρα παρά μέρα όπως γίνεται σήμερα. Επίσης ζητούν την άμεση δημοπράτηση και κατασκευή των έργων του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ