Τετάρτη 25 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Ζήτημα 1ον: Εκθεση

Χιλιάδες νέοι στη δοκιμασία των εξετάσεων από σήμερα το πρωί σε 335 εξεταστικά κέντρα και 55 παραρτήματα

Στο μάθημα της έκθεσης διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι των τριών πρώτων δεσμών, πρώτη ημέρα των γενικών εξετάσεων για εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Τα μέλη των δύο επιτροπών γενικών εξετάσεων ήδη βρίσκονται στον έβδομο όροφο του υπουργείου Παιδείας, ενώ, όπως δήλωσε χτες ο υπουργός Παιδείας, όλα είναι έτοιμα από πλευράς υπουργείου. Αύριο οι εξετάσεις θα συνεχιστούν με τους υποψήφιους της Δ Δέσμης που θα εξεταστούν επίσης στο μάθημα της έκθεσης.

Οι εξετάσεις γίνονται σε 294 εξεταστικά κέντρα και 20 παραρτήματα για τους υποψήφιους των τεσσάρων δεσμών και σε 41 εξεταστικά κέντρα και 35 παραρτήματα για τους απόφοιτους των Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι όλων των τύπων λυκείων, που συμμετέχουν στις εξετάσεις με το σύστημα των δεσμών πρέπει να βρίσκονται στο εξεταστικό τους κέντρο στις 7.00 το πρωί και οι απόφοιτοι τμημάτων ειδικότητας των ΤΕΛ, οι οποίοι υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά φέτος θα εισαχθούν στα ΤΕΙ με το σύστημα των γενικών εξετάσεων, πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα στις 9.30 το πρωί. Οι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται οπωσδήποτε στις παραπάνω ώρες στα εξεταστικά κέντρα καθώς από τη στιγμή που θα αρχίσει η αποστολή των θεμάτων απαγορεύεται σε οποιονδήποτε υποψήφιο να μπει μέσα στην τάξη και φυσικά όποιος αργήσει χάνει το δικαίωμα της εξέτασης τη συγκεκριμένη μέρα. Μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή των θεμάτων στο εξεταστικό κέντρο, γράφεται στον πίνακα κάθε αίθουσας η ακριβής ώρα παραλαβής των θεμάτων και ο υποψήφιος έχει στη διάθεσή του τρεις ώρες για να απαντήσει. Υπενθυμίζεται επίσης ότι δεν επιτρέπεται η αποχώρηση από την αίθουσα πριν περάσει μία ώρα από τη στιγμή που στάλθηκαν τα θέματα.

Οι υποψήφιοι, κατά την προσέλευσή τους στα εξεταστικά κέντρα, θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου, την αστυνομική ταυτότητά τους ή το διαβατήριο, δύο στυλό (χρώματος μπλε ή μαύρου), ενώ επιτρέπεται να έχουν μαζί τους ένα νερό ή αναψυκτικό.

Υπενθυμίζεται ότι αν ο υποψήφιος δεν προσέλθει για εξέταση, βαθμολογείται με μονάδα στο συγκεκριμένο μάθημα, αν εξετάζεται για πρώτη φορά, ενώ εάν είναι υποψήφιος περασμένων ετών παίρνει το βαθμό που είχε στην προηγούμενη εξέταση. Ομως, αν ο υποψήφιος περασμένων ετών δεν προσέλθει σε κανένα μάθημα, τότε χάνει το δικαίωμα εισαγωγής και δεν κατοχυρώνει τους προηγούμενους βαθμούς.

Σε μήνυμά του προς τους υποψηφίους των γενικών εξετάσεων ο υπουργός Παιδείας χτες τους ευχήθηκε "καλή επιτυχία" και τους κάλεσε να προσέλθουν στις εξετάσεις "με ηρεμία, με ψυχραιμία, όσο γίνεται, και ιδιαίτερα με το αισιόδοξο χαμόγελο της νιότης που ξέρει ότι η ζωή είναι μπροστά της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ