Τετάρτη 25 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
Πολυιατρείο και στη Θεσσαλονίκη

Τη λειτουργία πολυιατρείου μετά την Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσαν οι "Γιατροί χωρίς Σύνορα" για την παροχή βασικής ιατρικής βοήθειας σε όλους τους ανθρώπους κύρια μετανάστες, κάθε εθνικότητας που δεν έχουν ιατρική κάλυψη από το υπάρχον σύστημα ιατρικής περίθαλψης.

Βασικός στόχος του πολυιατρείου είναι η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών, αλλά και η πλατιά ενημέρωση των αρμόδιων φορέων, ώστε να βοηθήσουν δείχνοντας αλληλεγγύη στους συνανθρώπους.

Το πολυιατρείο της Θεσσαλονίκης λειτουργεί κάθε μέρα 10 π.μ.-8 μ.μ. για την αντιμετώπιση των διαφόρων ασθενειών, οι οποίες αν κριθούν σοβαρές παραπέμπονται έπειτα από συνεννόηση στο Νοσοκομείο. Λειτουργεί επίσης Γυναικολογικό - Μαιευτικό τμήμα στο οποίο εξετάζονται γυναικολογικά περιστατικά και εφαρμόζεται ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα παρακολούθησης εγκύων. Οι γυναίκες που βρίσκονται στον τελευταίο μήνα της κύησης θα συνδέονται με νοσοκομείο όπου κατόπιν ειδικής συμφωνίας μπορούν να κάνουν τον τοκετό. Εντός των ημερών θα λειτουργήσει οδοντιατρικό τμήμα, το οποίο θα αντιμετωπίζει οδοντιατρικά και στοματικά προβλήματα των ασθενών εντελώς δωρεάν. Παράλληλα λειτουργεί και φαρμακείο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να χορηγεί φάρμακα δωρεάν, αλλά και κοινωνική υπηρεσία για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων που άπτονται θεμάτων υγείας.

Σύμφωνα με τον Κ. Στρατάκο, συντονιστή της όλης προσπάθειας, ο στόχος δεν είναι η δημιουργία ενός μεγάλου Ιατρικού Κέντρου που θα λειτουργεί παράλληλα με τα Νοσηλευτικό σύστημα της χώρας, αλλά η διασύνδεση των δύο αυτών φορέων, ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά όλα τα περιστατικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ